zaterdag 30 juni 2018

Zonovergoten dagen.....In het maanlicht...….bijna donker buiten...….de stenen op het terras nog steeds warm van de zonnewarmte van de afgelopen dag. De planten worden begieterd, blupjes water in de vogelbakjes, zodat niet alleen de vogels maar ook allerlei andere insecten kunnen komen drinken. Nachtvlinders worden verstoord, terwijl ik met de gieter aan de wandel ben. De laatste vlinder snoept nog even van de lavendelbloemen...…...Ondertussen laten de vleermuizen zich ook al zien, alleen zien, want horen, nee dat doe je niet.

En zo valt de nacht over onze tuin, de stilte in het bos achter ons huis.....soms valt er een takje naar beneden, wat klinkt als een kanonskogel. De maan klimt omhoog, terwijl hier de deuren gesloten worden, onze eigen luikjes dichtgaan. Het zal een raadsel zijn wát er in de nacht in de tuin gebeurt, maar de maan waakt, net als de beestjes die allemaal in de tuin wonen en leven. En heerlijk de verkoeling zullen vinden, tussen takken, bladeren en waterbakjes.

Misschien ga je fijn tekenen vandaag terwijl het buiten zonovergoten is, misschien duik je juist wel in de zonnestralen, maar wat je ook gaat doen, ik wens je een heerlijke zonnige zaterdag.4 opmerkingen:

 1. Prachtig...Ik zat even in je tuin ❤
  Ik wens jou ook een fijne dag! Lieve groet van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk Petra, even hier in de tuin.....toch even dichtbij dus...x

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk dat je aan de rand van een bos woont!
  Het is warm, en mijn tuin verdroogt ondanks het water geven.
  Maar de vogels krijgen zaadjes (daar zitten ze 's morgens al voor klaar) en ze badderen in het vogelbad met fris water.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is niet zo'n dicht 'oerbos' maar hier in Twente worden van oudsher bomen bij elkaar geplant (lijkt op een klein bos), zodat generaties later de mensen nog warm bij de kachel kunnen zitten en meubels kunnen maken, van de bomen die voorouders geplant hebben.....een prachtige traditie vinden wij...…..en wij genieten met volle teugen van dit bos...xx

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.