donderdag 12 maart 2020

Zonnestralen, een tekenopzet!Lieve, lieve mensen!!Nou wat heeft dit mij ontroerd, wat een lieve en vooral heel veel reacties kreeg ik op “Mijn Plan” spontaan, geschreven op Facebook.
Onvoorstelbaar.
Stil heb ik gekeken wat er op mijn pagina gebeurde (het ‘echte’ virus waar we op dit moment wereldwijd mee te maken hebben kan zich volgens mij niet sneller verspreiden!). Dank jullie wel, zo zo ontzettend lief.

En vanmiddag ben ik aan de slag gegaan om zonnen te gaan tekenen (een aangepaste vorm van een opzet die ik al eens eerder gebruikte)!

Daar zijn we met elkaar wel een beetje aan toe, aan zonnewarmte en het warme Licht. Onze wereld die voor een zo grote omwenteling staat, wat voorspeld is, maar zo groots en intens is. Wij mensen moeten ons aanpassen, ook in grote snelheid, en we voelen ons soms zo verloren in deze verandering.

Ik wil jullie zo graag een stukje rust laten ervaren, in dit geval door een mandala te tekenen. Een tekening waar je langzaam de rust over je voelt vallen, én in de wetenschap dat zovelen dit ervaren, dit gevoel hebben. Maar ook aan hun tekentafel met de zelfde opzet bezig is. Met name de mensen die extra voelen dat ze nu erg op zichzelf aangewezen zijn, door het 'verplicht' thuis moeten blijven, of die juist nu door alle toestanden heen de eenzaamheid extra voelen.Stapsgewijs neem ik je mee door de opzet. Eenvoudig, maar op deze manier kunnen er ook mensen aan mee doen die niet zo veel ervaring hebben. Voor iedereen toegankelijk denk ik.

(zet een lekker muziekje op, een kaarsje aan, en verbind je met onze achterliggende gedachte….)
Ik werk zelf altijd op papier van 30x30 (anders moet je gewoon even de maten aanpassen).

we gaan van start:
Zoek het midden van je papier, zet een cirkel van 9 cm. gerekend op de liniaal (laat deze maat op je passer staan). Deel de cirkel in 4en. Plaats de letters als in het voorbeeld. Zet in punt A je passer en trek een boog (zie voorbeeld hieronder). Doe dit in alle andere punten.


Zet nu je passer op 7,5 cm gerekend op de liniaal en zet weer bogen (net als boven weer in punt A-B-C-D). Dan krijg je deze vorm.

Reken van de punten A-B-C-D 2 cm. naar de kern. En zet een cirkel van 2,75 cm (niet door de bogen kijk goed naar het voorbeeld!) Maak van de ‘bollen’ een mooie zon.
De zon die wij op dit moment zo hard nodig hebben met elkaar. En of we nu een zon of het Licht tekenen……….we zetten iets prachtigs neer met elkaar. De verbinding die wij samen maken om met zovelen dit op papier te gaan zetten (ieder op een eigen manier) geeft zoveel kracht aan het Licht. Op dit moment zijn we even met elkaar in verbinding, gewoon aan je eigen tekentafel, in je eigen omgeving. En toch zijn  we verbonden door op deze manier het Licht neer te zetten en creatief te zijn.

Ik zie heel graag jullie uitwerkingen komen, jullie ervaringen, misschien wil je wel laten weten waar je woont (regio), misschien wil je wel een foto delen op facebook wanneer je werk ‘in uitvoering’ is plaats t maar onder mijn artikel.

Dankbaar voor deze prachtige verbinding met jullie!
Kom maar op met alle tekeningen, verhalen en foto’s.

Een warme Lichtgroet!
Van hart tot hart.
Ada
Er moeten mensen zijn
die zonnen aansteken,
voordat de wereld verregent.

Mensen die zomervliegers oplaten
als het ijzig wintert,
en die confetti strooien
tussen de sneeuwvlokken.

Die mensen moeten er zijn.

Er moeten mensen zijn
die aan de uitgang van het kerkhof
ijsjes verkopen,
en op de puinhopen
mondharmonika spelen.

Er moeten mensen zijn,
die op hun stoelen gaan staan,
om sterren op te hangen
in de mist.

Die lente maken
van gevallen bladeren,
en van gevallen schaduw,
licht.

Er moeten mensen zijn,
die ons verwarmen
en die in een wolkeloze hemel
toch in de wolken zijn
zo hoog
ze springen touwtje
langs de regenboog
als iemand heeft gezegd:
kom maar in mijn armen

Bij dat soort mensen wil ik horen!

Die op het tuinfeest 
in de regen BLIJVEN dansen
ook als de muzikanten 
al naar huis zijn gegaan

Er moeten mensen zijn
die op het grijze asfalt
in grote witte letters
LIEFDE verven

Mensen die namen kerven
in een boom
vol rijpe vruchten
omdat er zoveel anderen zijn
die voor de vlinders vluchten
en stenen gooien
naar het eerste lenteblauw
omdat ze bang zijn
voor de bloemen
en bang zijn voor:
'ik hou van jou'

Ja,
er moeten mensen zijn
met tranen
als zilveren kralen
die stralen in het donker
en de morgen groeten
als het daglicht binnenkomt
op kousenvoeten

Weet je,
er moeten mensen zijn,
die bellen blazen
en weten van geen tijd
die zich kinderlijk verbazen
over iets wat barst
van mooiigheid

Ze roepen van de daken
dat er liefde is
en wonder
als al die anderen schreeuwen:
alles heeft geen zin

dan blijven zij roepen:
neen, de wereld gaat niet onder
en zij zien in ieder einde
weer een nieuw begin

Zij zijn een beetje clown,
eerst het hart
en dan het verstand
en ze schrijven met hun paraplu
I love you in het zand
omdat ze zo gigantisch
in het leven opgaan

en vallen
en vallen
en vallen

en OPSTAAN

Bij dát soort mensen wil ik horen
die op het tuinfeest in de regen BLIJVEN dansen
ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan
de muziek gaat DOOR
de muziek gaat DOOR

en DOOR........

Toon Hermans


6 opmerkingen:

 1. Hoi Ada,
  Wat een super leuk en mooi idee ik ga eens kijken waar deze opzet mij brengt. Zal mijn mandala zeker hier posten als hij klaar is ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo allemaal, ik heb opmerkingen gezien van mensen die al een lening hebben ontvangen van Anderson Loan Finance. Ik dacht oprecht dat het een oplichterij was, en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen omdat ik echt een lening nodig had. Een paar dagen geleden bevestigde ik op mijn persoonlijke bankrekening het bedrag van $ 12.000,00 dat ik had aangevraagd voor een bedrijf met een rentepercentage van 2%. Dit is echt goed nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft en die er zeker van is dat ze de lening zullen terugbetalen, contact met hen op via e-mail. (fax) + 1315-329-6320.

  Ze kunnen je een lening lenen!
  Neem contact op met Mr. Anderson
  E-mail: andersonraymondloanfinance@gmail.com
  Telefoon: + 1315-329-6320
  Bezoek het kantoor op @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240) ..
  ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo allemaal, ik ben erg blij met het ontvangen van een lening van het Europese deel van de wereld, ik ben hier om jullie allemaal aan te bevelen die financiële hulp nodig hebben om contact op te nemen met de heer Peter voor uw leningaanvraag. Ik had een lening van $ 40.000 nodig om een nieuwe auto en ook om mijn rekeningen te betalen, heb ik contact met hem opgenomen voor mijn leningaanvraag en ik ontvang mijn lening met succes. Neem alstublieft contact op met de heer Peter voor uw lening: aarzel niet om hem uw verzoek per e-mail te sturen: (peterhelps01@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello guys, I just want to recommend good loan company where I got a quick loan of $46,000.00 via their email where I was looking for Loan to pay my bills/debts and move on with life then a friend gave me this company details which I contacted through this Contact email: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.