woensdag 20 juni 2018

MidsommarIn mijn geliefde Zweden wordt morgen Midsommar gevierd. De dag waarop het daglicht bijna niet verdwijnt. Wanneer je er midden in de nacht buiten bent is er grijzig licht, de vogels vliegen gewoon lustig rond......oh alleen al als ik er denk, dan hunkert mijn hart naar Zweden.

Maar ook hier in Nederland vieren Pieterman en ik Midsommar hoor, misschien met een goed glas wijn in de buitenlucht, in de avond. En bij kou en regen blijven we gewoon binnen en heffen we binnen het glas. Want het Licht mag tenslotte gevierd worden. 

Jaren geleden maakte ik bovenstaande tekening in Zweden tijdens een lange lome zomervakantie (want oh de zomers kunnen daar heel lang en warm zijn). De magie van wat ik in het Zweedse land voel, heb ik geprobeerd te tekenen.Een eland, ja soms grazen ze gewoon bij ons in de tuin, en in de herfst komen ze appeltjes opsmikkelen, een elfenkoningin, die ik in mijn verbeelding vaak bij ons in de bossen zie voortschrijden. Het water van de talrijke meren, de kriebelbeestjes, oh die zijn er ook genoeg, en natuurlijk niet te vergeten de trollen. De trollen, die tijdens onze afwezigheid daar, op ons huis passen (op Kerstavond is de traditie dat we ze bedanken met de bordje pap....de kleinkindjes vinden het geweldig!)Zweden, het land waar ik me zó thuisvoel, waar ik ook zou kunnen wonen, maar hier, in Nederland zijn zo onnoemlijk veel draadjes......dus vieren we maar zoveel mogelijk als we kunnen daar onze vrije dagen, in de onmetelijke bossen, in het dorpje met 5 huizen,  Horgemo.

Glad Sommar!

1 opmerking:

  1. Dit soort mandala's waarin de cirkel met één tekening wordt gevuld vind ik eigenlijk het mooist!
    Prachtig is deze, ook de kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen