maandag 12 februari 2018

Een fijne Mandala-opzet voor iedereen.........sneeuwkristal of zon

Vandaag is het exact een jaar geleden dat ik met mijn nieuwe blog begon. Ik schreef er al eerder over....ik verlootte een aantal kaarten......en ik was werkelijk overdonderd door alle lieve en fijne reacties. Een extra motivatie voor mij om hier achter mijn beeldscherm door te gaan om zoveel mogelijk mensen 'aan de mandala' te krijgen. En ik barst van de creativiteit, ik kom zoveel moois tegen....en dát wil ik graag met jullie delen. Mijn dagen zijn echt te kort om zoveel dingen op papier te zetten. Gelukkig is het nu nog winter.......en is de tuin iets naar de achtergrond. Maar als daar de kopjes weer boven de grond gaan komen, zal er ook weer heel veel tijd in de tuin gewerkt worden (tjee waar ik dan ook weer inspiratie op zal doen.....eigenlijk blijft het dus gewoon stromen).

Zoals ik gisteren al beloofde, voor iedereen een kleine 'gift' in de vorm van een Mandala-opzet. Heb gisteravond door mijn mappen gespit en ik vond deze heerlijke opzet. En waarom deze (er liggen er nog zo'n 150, maar.......) deze moest het worden. Deze geeft voor mijn gevoel precies weer wat er op dit moment speelt. Niet alleen in de natuur, je kunt er een sneeuwkristal in zien/van maken, maar ook een zon. Hij geeft ook het tegenstelde weer, de kou - de warmte, het koele/koude - het verwarmende.
Yin-Yang.Ben vanmiddag aan de tekentafel gaan zitten om hem nog eens goed uit te tekenen en om op de foto te zetten. Eigenlijk een hele eenvoudige opzet, maar zoals altijd met zo ontzettend veel mogelijkheden om uit te werken.

Als je straks de vorm ziet, en áls je die zo wilt tekenen, onthoudt dan wel, dat je eigenlijk een kleurplaat gemaakt hebt. Zelf vind ik het fijn om 'het hart' te tekenen (met in gedachten de andere lijnen), maar ik ga altijd eerst werken met de beginlijnen. Want een kleurplaat........dat is toch wel heel iets anders dan de stromende lijnen volgen, zelf te veranderen en dan weer prachtige vormen tevoorschijn zien komen.  Zie de opzet echt als basislijnen, jij kunt veranderen wat jij wilt.......al komt er een totaal andere vorm uit........dat is juist leuk en spannend, en zo wordt het ook helemaal een mandala van jou!!
De uitleg

Zoek het midden van je papier (ik heb op 30x30 gewerkt)
zet cirkels van 2,4, 6, 8 en 10 cm. (gerekend op de liniaal)deel in 12en en zet de lijnen over je hele tekening
(wanneer je in het midden 'open' wilt houden, zet daar dan géén lijn -
alles wat je niet weg hoeft te gummen is meegenomen)
Kijk goed naar onderstaand voorbeeld.....maak een kleine 'binnenzon/binnenkristal'
 in de 2e cirkel en zet de punten zoals ik gedaan heb....kijk goed.
De buitenster staat ook al aangegeven.En hier is de uiteindelijke vorm zoals ik hem wilde tekenen........
misschien komt er bij jou wel iets totaal anders uit..
voel welke lijnen jij wilt toevoegen of juist wil weghalen
(het is jouw stukkie papier......en jij doet daarop wat jij wilt)


Lieve allemaal ik hoop dat jullie er iets leuks mee willen/kunnen doen, en misschien zie ik nog wel eens de resultaten. Ik ga van het 1-jarig jubileum genieten......en stort me vanavond op iets heel anders.........ik laat het zien!!
1 opmerking:

  1. Dank je wel! Ik ben er die dag meteen aan begonnen en nu lekker aan het kleuren ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.