dinsdag 5 juni 2018

Over graancirkels gesproken, een hele serie die ik tekendeGraancirkels, ze hebben me altijd zo gefascineerd. Evenals alle verhalen over hóé ze ontstaan. Soms komen beelden voorbij waar je kunt zien hoe ze 'vallen' in bijvoorbeeld het graan. Dát ze er zijn en dát sommigen niet door mensenhanden kunnen zijn gemaakt, dat is voor mij zeker, maar hoe het wel allemaal tot stand komt? Voor mij geldt de kracht en energie die ervan afstraalt. En nu het seizoen van de graancirkels is begonnen, kijk ik met vreugde naar de soms zo ingewikkelde patronen en overlappingen, prachtig.


Ik ben zeker geen deskundige op dit gebied, maar lees wel wat ik erover kan vinden. En ja de uitdaging zit m bij mij in het feit om ze te tekenen. Om de figuren, de vormen, de geometrie op papier te zetten (nou geloof me, dat is een werk!) om het allemaal passend te krijgen. En om er daarna kleur aan te geven. En soms zijn de vormen zo ingewikkeld op papier te krijgen, dat het me mijn nachtrust kost, zoals deze: Doos van Pandora, pfffff wat een uitdaging was dit.
Voor mij zit hierin de kracht van de graancirkels. Wat mensen, die daadwerkelijk in zo'n cirkel 'staan' voelen, zo voel ik de energie van mijn papier spatten, door de lijnen te zetten, uit te rekenen en in te kleuren.

Door de jaren heen heb ik ze vaak getekend........dit zijn er een paar van mijn uitgewerkte graancirkels. Er zijn er nóg meer die ik tekende, maar blijkbaar heb ik ze niet allemaal op de foto gezet. Veel kijkplezier, en als je ook van graancirkels houdt, kijk eens op deze site, klik hier, je weet echt niet wat je ziet! Veel inspiratie gewenst!

1 opmerking:

  1. Zie hier verschillende bekende graancirkels voorbij komen.
    Waren kunstwerken zijn het, net als je tekeningen.
    Kan me voorstellen dat je niet kunt rusten eer je een opzet op papier hebt gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen