vrijdag 1 juni 2018

in opdracht tekenen.....


Een paar maanden geleden kreeg ik de vraag of ik ook in opdracht werk?  Ze had mijn werk op internet gezien, en ze zou graag een mandala voor haar praktijk laten maken. Wat leuk, ja dat doe ik wel........maar........ik werk wel volledig uit mijn gevoel. Ik stem af op diegene...ga voelen, en laat op papier komen wat wil komen. En ja ook zoiets, tijdsdruk....een lastige. Ik kan eigenlijk niet gaan zitten, zo van, nou kom maar. Er moet op dat moment wel de goede inspiratie zijn, zodat ik in volheid kan werken. Het was allemaal geen probleem. Mocht ze wel wat kleuren doorgeven, ja hoor, prima (later zou blijken dat het toch nét iets anders zou worden...)

Een paar steekwoorden waren genoeg voor mij om aan de slag te gaan........de mandala had zich al op mijn netvlies gevormd. Het zou een groot formaat worden, 50x50. Een zon, die moest in het midden, de rest zou ontstaan tijdens het tekenen. Weken heb ik er aan gewerkt, soms even een paar weken niet, maar uiteindelijk vloeiden de lijnen en kleuren als vanzelf op papier.

Toen de mandala opgehaald werd, was er een blije reactie, ja, dit is het, helemaal! Wat fijn! Alle vormen, kleuren en getallen hebben een duiding.......die heb ik meegegeven. Die zijn voor haar alleen.

Nu hangt de tekening in haar praktijk......te stralen.......om zonneschijn uit te strooien over het prachtige werk wat ze doet. Nog heel veel plezier met je prachtige werk lieve Marleen.....

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige mandala. Heerlijk als zo'n opdracht zo mooi uitvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Ans, tja voor mij ook altijd spannend hoor xx

   Verwijderen
 2. Prachtig Ada...welk soort praktijk hangt deze mandala?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lieve Ingrid, een praktijk met allerlei geneeswijzen......vooral natuurlijk......

   Verwijderen
 3. Prachtig geworden deze mandala, schitterend ingekleurd.
  Ook die rode pioenroos-mandala vind ik zo mooi.
  Hou zelf wel erg van rood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Floor.......en weet je, rood, is niet echt mijn kleur, maar soms wel heel leuk om mee te werken....

   Verwijderen