dinsdag 19 juni 2018

Internet-verbinding en mijn favoriete bloggersHet blijft toch wel een wonderlijk iets, internet. De wereld staat wagenwijd open voor allerlei connecties (of je wilt of niet), alle informatie die je zoekt kun je vinden (jij mag uitvinden wat waar of niet waar is, maar de wereld ligt door internet aan je voeten. Tenzij je natuurlijk helemaal geen internet hebt (mijn heel oude tante van 98 heeft dit niet, ja die vindt het tovenarij)

Verbinding, dat vind ik een mooi woord voor internet. Op welke manier dan ook is er verbinding mogelijk op welk gebied dan ook. En als je er verstandig en wijs mee omgaat, kan internet een weergaloze informatiebron zijn.

Ik herinner me nog de jaren dat er betaald moest worden via de telefoonkosten. Hup snel iets opzoeken en snel de computer weer uit, want iedere 'tik' kostte geld. Zo maakte ik altijd eerst een waslijst met e-mails, die verzond ik dan in 1 keer. Haha ik ben al van een oudere generatie, dat blijkt!

Zo maak ik soms contact via mijn blog of via facebook met hele bijzondere mensen, met soms zulke prachtige inspiratievolle hobby's. En soms komen de leukste of meest diepgaande gesprekken op gang. Terwijl je soms aan de andere kant van het land woont, ja soms zelfs aan de andere kant van de wereld. Ik vind het geweldig. Internet maakt de wereld gewoon heel klein, net of je bij elkaar om de hoek woont.

Hier op mijn blog heb ik een paar andere blogjes aangevinkt, van mensen die prachtige dingen maken, en soms mooie verhalen te vertellen hebben.
Vandaag wil ik ze hier even een speciale plek geven, omdat er misschien wel meer mensen op deze blogs prachtige dingen tegenkomen.Een zó leuke blog van Ingrid, die ik al tijden volg (het voelt soms zo vertrouwd) die heel creatief is op allerlei gebied, haar blog vind je hier

En Petra die ook zulke prachtige dingen maakt, en zo mooi schrijft, én de meest mooie sfeerfoto's maakt, haar blog vind je hier

En dan Marriët, die de meest sprookjesachtige zentangles maakt, je weet echt niet wat je ziet, zulke fijne inspiratie, haar blog vind je hier

En Maria, ook zij maakt prachtige tekeningen (zielskunst) én schrijft ook zo mooi! haar pagina vind je hier

En dan komen er 2 Jeannetten...…..1 die maakt de meest wonderschone quilts (en ze heeft ook een mini-camping in Zeeland) haar blog vind je hier

En dan natuurlijk Jeanet van Blij dat ik Brei...…...ohhh die staat al jaren in mijn favorietenlijst, wat een geweldige blog op het gebied van alles wat met draadjes te maken heeft. Haar blog vind je hierDus vandaag, het is een beetje grijsjes buiten, kun je misschien even heerlijk wegdromen bij al die prachtige bloggers, met hun mooie verhalen en hun creativiteit...….

een fijne dag allemaal.

3 opmerkingen:

 1. Internet is inderdaad (meestal) heel leuk. Alleen wel jammer dat er mensen zijn die geen minuut meer zonder kunnen en het daarom zo hun hele leven bepaald.
  Maar net zoals jij, heb ik vele quiltvriendinnen en kennissen leren kennen aan de andere kant van het land. Die had ik anders nooit ontmoet natuurlijk.
  Ook het bekijken van elkaars mooie quits is heerlijk. Dat geldt natuurlijk voor jou het meest voor mandala vriendinnen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor dit lieve blogbericht...ik vind Blogland ook heel fijn en bijzonder! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook heel bijzonder dat we zo met draadjes aan elkaar verbonden zijn, dat creativiteit zo ver reikt, en dat je elkaar steeds weer ergens, op een blog, tegenkomt, fijn Ada! Blij met je challenge en het contact, voelt goed.

  BeantwoordenVerwijderen