vrijdag 22 juni 2018

Proefdrukken....van kaarten en boekjes

Oh het was maar goed dat het de afgelopen dagen niet zo warm was. Het huis was hier de afgelopen dagen omgetoverd tot 'drukkerij'. Volgende week zondag 1 juli ben ik te vinden op de Vasserse Sfeermarkt. Met kaarten, tekeningen, notitieboekjes die ik zelf 'betekende', een klein nieuw 'lesprogramma' én met mijn nieuwe boekje/reader. Alles moest de afgelopen dagen in proef gemaakt worden, en dat is een klus kan ik vertellen.Omdat ik altijd alles zó nauwkeurig goed wil hebben (hoezo perfectionist), want als ik iets de wereld in stuur, moet het wel naar mijn zin zijn. Alles doe ik zelf. Ik maak de tekeningen, het drukken/maken van de kaarten doe ik zelf en ook het het inpakken. Zo wordt mijn werk op mijn manier de wereld ingestuurd. Zonder tussenkomt van commercie. En dat voelt goed. Dat deed ik ook zo bij mijn eerdere boekje, helemaal zelf in de hand gehouden, en ja dan ziet het er ook uit zoals ik het zelf voor ogen had.


Want ja ik weet ook dat mijn spullen verkocht worden aan mensen die snappen wat ik teken, die de liefde zien en voelen wat ik maak. En dat hoeven er écht niet zoveel te zijn. Gewoon mensen die het snappen. En mijn kaarten met liefde versturen of bij een altaartje zetten. Of straks het boekje liefdevol gaan gebruiken of weggeven aan iemand die wil schrijven over troost of blijdschap. En straks heerlijk kunnen gaan tekenen uit het boekje met geometrische mandala-opzetten. En daar ook troost, rust of blijdschap in (her)vinden.De teksten zijn gecorrigeerd of herschreven, dus het kan in het écht gemaakt worden.De komende dagen ben ik daarom nog veel te vinden achter computer, tussen papierstapeltjes, uitgeprinte kaarten, met een vol hoofd, hoe ik alles neer zal gaan zetten, uit zal stallen. Niets vergeten.....en natuurlijk wat papier en potloden mee, want ik ga wel tekenen op de Vasserse Sfeermarkt......mensen laten zien hóé ik werk, dat lijkt me fijn.

Ik wens je een heerlijke avond.....

5 opmerkingen:

 1. Wat goed van je Ada, dat je dat drukken zelf kunt!
  Snap niet hoe je dat doet, want je boekje en de kaart die ik daarbij kreeg zien er zo prachtig uit.
  Met de printer heb ik het ook wel eens geprobeerd, maar dat wordt niet echt mooi, dus moet je wel een echte drukmachine hebben.
  Veel succes met de verkoop, gaat vast goed lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je compliment Floor, maar ik maak alles op een gewone inkjet printer hoor. Wel met goed papier, goede inkt, en heel veel uitproberen. Door de jaren heb ik al zoveel gemaakt, het zit op een gegeven moment gewoon in je vingers....Het boekje heb ik wel door een drukker laten maken, want dát ging een stap te ver, maar alles zelf gedaan, lay-out enz. en ook dat was een hele uitdaging. fijn weekend Floor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben een gewone printer, er kan alleen maar ietsjes dikker papier in dan normaal printpapier.
   Daar kan je niet een mooie kaart van maken.
   Maar goed dat je dat allemaal kunt Ada, is leuk als het resultaat mooi is, en dat is het.
   Jij ook een fijn weekend,
   Floor

   Verwijderen
 3. Ada, ik word gewoon blij van al je enthousiaste verhalen en activiteiten! Dat boekje lijkt me echt heel erg leuk. Veel sucses daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi Ada. Ik heb ooit een tijdje Encaustic-Art kaartjes verkocht en wil dat misschien weer gaan doen maar dan iets anders dan ik eerst deed.
  Vraagje: Waar haal jij die losse plastic hoesjes en kaartjes?

  BeantwoordenVerwijderen