donderdag 16 februari 2017

Het slakkenhuis (met tekenvoorbeeld).........en nu naar buiten....


Gisteren was het zover…….bijna een Lentedag. Na een periode van kou, sneeuw en donkere dagen scheen hier in Twente de zon op haar meest uitbundige manier. Genieten! Terwijl er nog wel overal randjes sneeuw liggen, en er nog niks gedaan kan worden in en met de grond, lijkt het wel of je alles onder de grond hoort groeien. Misschien komt het ook door de uitbundigheid van de vogels die zich van alle kanten laten horen.

Ook de mensen komen ineens weer tevoorschijn uit de huizen. Je hoort stemmen, kindjes spelen weer buiten, kortom gerommel alom……….

Dat doet me dan altijd denken aan de mandala “Het Slakkenhuis”. Mensen die bewust de rust zoeken, zich in hun huis terugtrekken om te overdenken, te rusten, tot zichzelf te komen.

Het tegenovergestelde gebeurde gisteren………mensen komen hun “Slakkenhuis” weer uit, om zich te voeden met de natuur. De koestering van de zon, de lente-achtige geuren, om het gekwetter van de vogels te horen, om alles letterlijk en figuurlijk weer in beweging te zetten.

“Het Slakkenhuis”, een leuke mandala, eenvoudig van opzet. Graag deel ik hem hier. Heerlijk om nu te maken! Om te vieren dat je af en toe ‘zonder jas’ weer naar buiten kunt. Maar ook een fijne mandala om te maken op het moment dat je naar binnen wilt keren, uit wilt rusten. Net als een slakje, op je eigen manier kiezen voor ‘binnen’ of ‘buiten’……..

Veel tekenplezier gewenst…………


deel je cirkel in 12en


zet de lijnen tussen '" A-B", even goed kijken, zo teken je de cirkel rondzet nu de lijnen "C-D", en ook dit teken je rond.......uiteindelijk zal dit het resultaat zijn,
en je kunt zo 'dicht' naar het centrum tekenen als je zelf wilt....

6 opmerkingen:

 1. Ja, heel toepasselijk! Ik ga hem zeker weer eens tekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Ingrid, het blijft een supervorm om te maken. En......dit is eigenlijk één van de weinige mandala's die van buiten naar binnen gekleurd kan worden..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eén van mijn lievelingsvormen. (Zeker zolang ik nog aan het worstelen ben met de roos... die steekt zijn doornen flink naar me uit. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En als het goed is nu met een foto van mezelf..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Henriette, je bent goed te zien hoor! Leuk! En de roos, zeker weten komt helemaal goed. Af en toe oefenen....en weet je....alle rozenblaadjes zijn nu eenmaal anders...........x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk ontwerp. Ik ga het zeker uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.