vrijdag 14 februari 2020

Aardig zijn....


Een stukje over weerstand.
Zullen we gewoon iedere dag van het jaar lief zijn voor elkaar?

Oh wat is dat toch? Dat mensen gewoon achter iedere hype aanvliegen. Maakt niet uit...….als het iets is wat iedereen doet, nou hup, meedoen.

Woorden die bij mij nu op dit moment binnenkomen. Want ik voel weerstand.
"Doodgegooid' word je met allerlei dingen over Valentijnsdag. Weer een bericht, weer een advertentie...
Doelgericht door de commercie, om er aan te verdienen. Valentijnsdag, een echt verdienmodel is het geworden voor heel bedrijven. Waarom is zo iets toch in het leven geroepen? Om 1x per jaar je lief, of anonieme liefde een bos bloemen te geven of te sturen, of een kaart, of een geurtje of een sieraad?

Ik vind dit zo'n onzin......waarom 1 dag per jaar? Waarom niet gewoon liefdevol en zorgzaam zijn naar je lief (of wie dan ook) alle tijden van het jaar. Gewoon omdat je om iemand geeft? Is dat dan zo raar. Oh ik gun iedereen écht de cadeaus en de goede gaven vandaag, maar is dan het wel echt, komt het wel écht bij iemand recht uit het hart, of is het omdat 'iedereen' het doet.

Nou je snapt het wel, wij doen hier niet aan mee...….en wij vinden elkaar echt heel lief en dierbaar, en ja Pieterman neemt me ook wel eens onverwacht mee uit eten, en dan ben ik daar heel blij mee, maar dan weet ik ook, dat het vanuit hemzelf komt en niet omdat de commercie enige druk uitoefende. Dus heeft dit voor mij zoveel meerwaarde.

Dus ja Valentijnsdag, zullen we dat gewoon iedere dag dan maar doen, maar dan zonder tussenkomst van de commercie? Een knuffel, een briefje, een aai over een bol......gewoon op het moment dat jij het zelf wil, omdat je lief je dierbaar is? Omdat het echt recht vanuit je hart komt?

En nogmaals ik gun iedereen de presentjes vandaag...…..maar mag het het ook op een moment wat je zelf kiest of wat de ander kiest.

Net zoals altijd, ik wens je een heerlijke dag!

1 opmerking:

  1. Je hebt helemaal gelijk Ada, maar ja er zijn zoveel van die dagen.
    Moederdag, vaderdag...waarom op net die ene dag iets liefs doen?
    Zo vind ik kerst ook steeds meer commercieel geworden, dan stil te staan waar het echt over gaat.
    Maar Valentijn vind ik wel leuk als het om een stille liefde gaat die je dan een kaart of een bloemetje stuurt op die dag, iemand die nog niet eerder heeft durven zeggen dat ie je lief vindt. Lekker romantisch toch?

    BeantwoordenVerwijderen