zaterdag 5 oktober 2019

Het leven van een beukenblad"Vroeg in het voorjaar hing ik als een klein rolletje in de beukenhaag. Na de winter was ik langzaam aan het groeien gegaan, maar nu het warmer werd, voelde ik hoe ik groeide.
Ik ontvouwde me rond de Paasdagen, samen met miljoenen andere blaadjes hier in een beukenhaag bij de tekenvrouw. Vlinders vlogen voorbij, vliegen en bijen zoemden om me heen, af en toe kroop er een eekhoorn door alle takken, waar hij stiekem doorheen zat te koekeloeren. Duiven bouwden een nest hier in een haag, net als een merelpaar, kortom het was me de zomer wel. Vol met nieuw leven en een drukte van jewelste.

Ik zag hoe de kinderen door de tuin holden, joelden soms, en werden in de haag touwen gespannen, voor de hutten die ze maakten. En ik zag en hoorde de bijenman die af en toe op de grasmaaier rondreed. Het was gezellig, al het geroezemoes om me heen.

Een tijd later, voelde ik hoe het anders werd. Kouder, natter en mijn kleur werd anders, en het leek wel of ik me weer oprolde, net zoals ik begonnen was. En oh jee, daar kwam de tekenvrouw langs...….en ze vroeg aan mij: "mag ik je plukken en meenemen naar mijn tekentafel?". 

Oh ja knikte ik, wist niet wat het inhield...….maar wat een avontuur. Ik werd tussen een aantal andere blaadjes en een paar oranje lampionnetjes op een houten tafel gelegd, waar later allemaal dames rondom heen gingen zitten. We werden één voor één uitgekozen, en de dames gingen ons natekenen.De tekenvrouw had mij uitgekozen. Ik lag daar maar een beetje op haar tafel. Soms duurde het dagen voordat ze weer terugkwam en weer naar me ging kijken. En ik werd steeds bruiner en bruiner. Totdat er bijna niets meer van me over was...…….ze heeft me toen in de tuin neergelegd, tussen alle andere blaadjes die aan het vallen zijn...….en nu dwarrel ik nog een beetje rond in de tuin in Reutum, maar mijn beeltenis is wél gebleven. 

Voel me best een beetje trots....dat mijn beeltenis nu ook op papier getekend is...….en ik wacht tot het winter wordt, en me helemaal kan verstoppen in de grond. En daarna, in de lente zullen hier in de beukenhaag bij de tekenvrouw weer allemaal blaadjes verschijnen aan de takken...….maar of die getekend zullen worden?"
Ik, de 'tekenvrouw' wens jullie een heerlijk weekend!2 opmerkingen:

  1. Alle blaadjes van de beukenhaag kunnen natuurlijk niet getekend worden, maar deze is heel mooi en staat gelijk model voor alle blaadjes in de haag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hihi ja hoor Floor, en zoveel blaadjes.....dan is het ook niet leuk meer, en ze passen helemaal nooit allemaal op mijn tekentafel. Nee 1 is genoeg, en wat je schrijft, dit blaadje staat gewoon symbool voor! Fijne dag xx

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.