dinsdag 8 oktober 2019

Acrobaten in de tuin.....ze zijn er weer!
Dat het herfst is, merken we wanneer we naar de bomen kijken waar blaadjes beginnen te kleuren. Wanneer we kijken naar de enorme paddenstoelen die verschijnen in alle kleuren, groottes, mét of zonder stippen, dan weet je gewoon dat de herfst en daaropvolgende de winter in aantocht zijn.Maar er is nóg iets waaraan ik altijd zie dat het winterig wordt...…..aan de kool- en pimpelmezen. Ineens, waar komen ze vandaag zeg, zijn er 'zwermen' te zien in de tuin, aan de dakrand, in de langzaam verdorrende hortensia's, op de tuinstoelen, overal zijn ze ineens te zien, druk kwetterend. En niet één maar gewoon een stuk of 10. Ze tuimelen soms gewoon over elkaar heen.
Ik word er blij van.....zoveel vogels die blijkbaar ook de beschutting van de tuin gaan zoeken, zo een beetje scharrelen rond ons huis, en dan ook nog laten 'horen' dat ze er weer zijn.

Ok ik las dat het dit weekend misschien wel weer boven de 20 graden gaat worden, maar toch de herfst is in gang gezet, we kunnen er niet omheen. En de mezen, nou die hebben zich weer rondom de huizen gehuisvest, dat zullen ze blijven doen, tot volgend voorjaar wanneer ze met hun jongen de wijde wereld weer invliegen.hier wachten we nog mee, voeren doen we pas als het écht winter wordt


Ik wens je een heerlijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten