vrijdag 13 maart 2020

De rat-race is gelopen.......
Het gehele gecreëerde systeem waarin wij leven kraakt, sputtert en stopt. De rat-race is gelopen. Door een virus (op welke manier dat het dan ook stand kwam) zorgt ervoor dat wij mensen ineens realiseren dat wij niet alles in de hand hebben.
Wij die in onze technologische wereld denken álles in de hand te hebben, dat we alles kunnen sturen, dat we in een constant ‘vermaak’ proces moeten leven, altijd maar op reis, op jacht naar meer, vul het zelf maar in...

Ineens worden we massaal wereldwijd teruggegooid op onze eigen basis, ons eigen thuis. Het plekje wat we maakten om thuis te komen, maar we zo vaak voor wegvluchten op zoek naar méér. Nee nu stappen we ons eigen thuis in en blijven daar, tussen alle spullen waarvan we dachten dat we zonder dit allemaal niet zouden kunnen leven. Stilstand! Bezinning.

Nu worden we gedwongen naar onszelf te kijken, hoe voelt het wanneer je écht op jezelf teruggeworpen bent, hoe voelt het om samen met je partner écht in één huis of ruimte te leven, met je kinderen of juist helemaal alleen bent. We worden gedwongen écht naar binnen te gaan, en te voelen. Word je er blij van of angstig? En nee, dan heb ik het niet over de mensen die ziek op bed of in een ziekenhuis liggen, nee voor degenen die nu ‘noodgedwongen’ stilstaan, zomaar als vanuit het niets.

Zoveel mensen, wereldwijd wisten dat deze tijd eraan zou komen. Nee niet precies hoe en wat of wanneer, maar het zo komen, dat was zeker.
We hebben er over geschreven, we hebben erover verteld, we hebben het gedeeld…..omdat we voelden dat het moest, en nu, ineens, zitten we middenin deze tijd. Er is voor gebeden, er is voor gemediteerd, er is voor……noem het maar op, en nu mogen we kijken hoe we nu verder willen met onze maatschappij, met ons systeem waarin we leven.
Zie je hoe afhankelijk we zijn geworden van dit hele systeem? We zijn bijna niet meer in staat om voor ons zelf te zorgen, er is bijna altijd iets van ‘buitenaf’ nodig om te (over)leven.

Deze tijd voelt voor mij als een bevrijding, omdat er rust komt, ruimte komt, zorg voor elkaar komt, voor mij voelt het dat de rat-race gestopt is. Als ik kijk naar de ontroerende berichten die ik kreeg op facebook, om ‘samen’ te tekenen, voelt het zo als een prachtige verbinding die we tussen mensen aan het herstellen zijn. Weer eens echt de tijd nemen voor iets waar we blij van worden, gewoon aan onze eigen keukentafel (puzzelen, lezen, schrijven, spelletjes noem maar op).

Het systeem waarin we leefden kraakt, sputtert en is gestopt. Voor ons allemaal een moment van overdenken hóé nu verder, dicht bij ons zelf blijven, of wederom de rat-race opstarten, zodat we wederom door kunnen draaien met zijn allen. Laat je niet door angst overheersen, ga naar je eigen bron toe, naar je eigen Zijn, en laat angst je niet de baas worden.

Ik wens je een heerlijke dag en luister eens naar de vogels en voel de wind, Moeder Aarde heeft je iets vertellen!
Ada

1 opmerking:

  1. Dus dat! Dat is het. En nu afwachten wat ervan geleerd wordt. Dat is net zo interessant.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.