zondag 15 december 2019

Het tekenseizoen is afgeslotenZo, in de laatste weken van het jaar, verzorg ik altijd nog een paar laatste, heel bijzondere lessen. "Krachtkaarten maken voor het nieuwe jaar".

Momenten van bezinning en vooral van vooruitkijken. Diep in jezelf 'afdalen' en kijken waar je wensen liggen voor het komende jaar. Vrouwen, die een moment voor zichzelf nemen, en werkelijk in hun diepste kern gaan kijken waar hun eigen vraag ligt. En dát 'verwoorden' door middel van de potloden.

Ik doe dit al jaren, en nog steeds bezitten die momenten ware magie. Voor mij altijd een feest om dit te mogen organiseren, en om een veilige plek te mogen bieden waar dromen, verdriet maar ook geluk besproken mogen worden. In een (kleine) kring van vrouwen.
En tja, de 2,5 uur die we daarvoor reserveren, die zijn áltijd te kort, meestal wordt er nog gewoon een uur aan vastgeplakt, zoveel is er te delen en te bespreken. De tijd vliegt!

Gistermiddag was deze laatste bijeenkomst. Na afloop heb ik de deur van mijn tekenruimte met zo'n warm hart gesloten, zo dankbaar! Wetende dat de vrouwen met prachtige wensen hun pad gaan vervolgen het nieuwe jaar in. Hun kaarten gevuld (nog niet helemaal af) met wensen, dromen, krachten, en dat allemaal getekend op een kleine kaart.

En oh, omdat ik ook weet wat er de afgelopen jaren aan wensen uitkwamen bij andere deelneemsters, durf ik vol vertrouwen te zeggen, let maar op, kijk maar wat er gaat gebeuren!

Mijn tekendeuren blijven nu even een poosje dicht....wel zijn er alweer nieuwe lessen gepland voor het komende nieuwe jaar (zoals een basiscursus, vervolglessen en wat verdiepingsmiddagen). Maar ik zal de komende weken ook plannen maken voor een paar speciale lessen, zoals het "Creatief Ontdekmoment". Ook zal er nog een dag besteedt gaan worden om een Boeddha te gaan tekenen.

Voor mij is het nu 'vakantie'. In die zin dat er even geen tekenlessen zullen zijn, maar achter de schermen blijf ik gewoon aan het werk, ter voorbereiding van....

Straks eerst maar eens de wandelschoenen aan, en het hoofd even leeg laten waaien......

Ik wens je een heerlijke zondag!


deze tekening is niet mijn krachtkaart voor het komende jaar, 
wél is dit een speciale krachttekening die ik jaren geleden maakte 
(die zo mijn gevoel van vrijheid verwoordt)

1 opmerking:

  1. Wat fijn om dat te doen met je cursisten. Wens dat hun wensen uitkomen voor het nieuwe jaar. De jouwe ook natuurlijk.
    Nu lekker genieten van de rust en de feestdagen.

    BeantwoordenVerwijderen