donderdag 5 december 2019

Sinterklaasdag-mijmeringen

Oh wat doe je op zo'n dag, Sinterklaasdag. Het is hier in onze kleine familiekring al gevierd, maar vandaag komt de Goedheiligman op school van de kleinkinderen.

Donderdagmorgen, de vaste ochtend dat ik ze alle3 naar school breng en in de middag weer ophaal. Vanmorgen mochten de 'wegbrengers' ook even blijven op school.....wat een 'zenuwen'-toestand. Kinderen helemaal hoteldebotel en hieperdepieper.
Wat een feest (of niet soms....)

Straks worden ze opgehaald, en gaan we er een ontspannen dagje van maken. Er worden poffertjes gebakken (en gegeten), lekker spelen, knutselen of gewoon lekker niks. In de avond komen pappa en mamma ook mee-eten, dat is altijd feest. En dan wordt (in ieder geval door oma) de Sint met een sierlijke boog uitgezwaaid.
Och ik weet het, het hoort erbij (zelf vind ik het lastig hoor, dat 'liegen') maar ook daar zijn de meningen over verdeeld.

Zelf zoek ik tijdens deze ochtend even de rust, met een 'opdracht', gekregen van mijn zusje. De opmaak maakte ze met goudverf, en daarin mag ik tangles maken, beginnend met de letter van mijn voornaam. Hoe leuk en vooral ontspannend is dit. Tijdens het geweld van de decembermaand, de rust zoeken en vinden in kleurpotloden en een enkel dun zwart stiftje.De gouden lijnen staan symbool voor wat in Japan gedaan wordt met scherven van serviesgoed. Dat wat gebroken is, wordt waardevol geheeld en gemaakt. Volgens mij is het met een mensenhart evenzo, een hart wat aan scherven ligt, wordt altijd weer heel.....écht waar! Alleen zullen de scherven omringd worden door goud, om het op die manier een prachtige plek diep van binnen te geven.

Een diepgaande gedachte op deze Sinterklaasdag......even denkend aan wat mijn hart ooit brak...en ja, het is intussen weer geheeld, wel bleef er een gouden lijntje achter, het deed mij waardevol uitgroeien tot wie ik nu ben.Ik wens je vanuit het diepst van mijn hart een mooie Sinterklaasdag
(ha zo zag ik er heel lang geleden uit.....Sint kwam bij V&D in Dordrecht)

2 opmerkingen:

  1. Ken je het boekje Sinterklaas en het geheim van de nacht van Pieter van der Ree? Ik kan het je van harte aanbevelen om te lezen als je het gevoel hebt dat je steeds moet liegen. Na dit boekje is mijn kijk op dit feest nog meer veranderd. Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Petra, nee dat ken ik niet....ik ga het proberen te vinden, dank je wel 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.