zaterdag 17 augustus 2019

Afscheid, maar ook zoveel nieuwe uitdagingen

Vandaag wordt er weer afscheid genomen van ons 2e thuis in Zweden. We gaan weer naar Nederland. Na een heerlijke tijd in het bos is het weer tijd naar ons andere thuis te gaan. We hebben gewandeld, heerlijk gezworven door het bos.

Af en toe naar een stadje voor wat boodschappen om weer snel terug te keren naar de stilte tussen de bomen. En stil was het dit keer. Er was geen eland of hert te zien, wat heel verwonderlijk is, omdat tijdens volle maan, de dieren in het bos zich ook vaak extra roeren. 


wel kwam er een enorme kever langs


Maar...….ze hebben misschien wel stil zitten genieten van alle regendruppels die hier de aarde ook verfriste. Ook hier is het heel droog geweest, we konden het zien in onze waterput. Ja, we vangen hier ons eigen drinkwater op. Het smaakt  heel anders dan wanneer het uit de waterleiding komt zoals in Nederland. Er zit heel veel ijzer in, zodat bijvoorbeeld onze waterkoker een oranje-achtige kleur aan de binnenkant krijgt. Och en onze waterput zal niet zo snel droogstaan, we zijn hier tenslotte ook niet zo vaak. Maar soms is het voor de mensen die wel in Zweden wonen, een probleem, zodat er bijna niet gedoucht kan worden of dat de wasmachine iets minder kan draaien.

Ik heb ook genoten van de regenwolken die spectaculair aan de lucht verschenen, soms met regenbogen, soms met donderend geweld. Fantastisch om te zien. De kleuren, oh zo mooi. Er wordt ook geschreven dat de kleuren aan de lucht op dit moment aan het veranderen zijn (zoals alles op Aarde), ja ik vind dat het te zien is, kleuren van deze tijd. Kristalkleuren. Zo mooi dat je er bijna in verdrinkt wanneer je er naar kijkt. 
Vandaag worden de tassen weer gepakt, schoongemaakt, tekenspullen bij elkaar gezocht, boeken in de tas, en dan in de auto. Mijn hoofd vol plannen en ideeën wat ik allemaal ten uitvoer zal brengen als we weer in Nederland zijn. Mijn kleine tekenatelier wat geopend zal worden, waar mensen gewoon eens langs kunnen komen om te kijken hóé de kleuren op mijn papier verschijnen, hoe het is en hoe het voelt om mandala's te tekenen. 

Maar waar ik ook cursussen en workshops ga geven. Daarom is het ook weer fijn om naar Nederland te rijden vandaag, kan ik alles wat in mijn hoofd zit, ten uitvoer brengen.

We gaan aan de slag hier.....ik wens je vanuit Zweden nog een heerlijke zaterdag.
1 opmerking:

  1. Lijkt me echt heerlijk om een huisje in Zweden te hebben. Lekker stil en weinig luchtvervuiling.
    Je eigen drinkwater, ook heel spannend, en misschien veel gezonder dan leidingwater.
    Nu maar weer genieten van je eigen landje.

    BeantwoordenVerwijderen