zaterdag 1 december 2018

Het aller- allermooiste geschenk nam ik gister in ontvangstIn deze tijd van elkaar cadeautjes geven...….blijken van waardering, liefdevol iets uitzoeken voor de ander.

Een moment uit het leven van Pieterman en mij.

Aan tafel met de tweeling Jojanneke en Tristan (4 jaar), broodjes etend, gezellig keuvelend over wát ze die ochtend hebben gedaan op school. Natuurlijk ging het even over Sinterklaas......over een filmpje van Buurman en Buurman (wat blijkbaar ook gekeken was)…..en ineens krijgen de ogen van Tristan een heerlijke twinkeling.

Hij vertelt dat ze die ochtend de pepernoten (lees kruidnoten) hebben gegeten, die ze de dag daarvoor hadden gemaakt. Een lieve mamma had ze thuis gebakken, en die ochtend waren ze opgesmikkeld met de hele klas.
"Kijk oma, wat ik voor jou heb meegenomen"......in zijn handje houdt hij 2 kruidnootjes......"die heb ik voor jou bewaard, die mag jij opeten, samen met opa".

Ik kijk Piet aan, met tranen in mijn ogen, zo'n klein mannetje geeft een zo'n groots geschenk weg. Kruidnootjes, terwijl de hele klas zit te peuzelen, heeft hij er 2 in zijn broekzakje gedaan, om mee te nemen, om weg te geven...……..smelt, smelt.

Je snapt het, we hebben ze heerlijk gegeten......en vertelt hoe heerlijk ze waren...….hij zat met stralende ogen toe te kijken! 
Een mooier cadeau is niet te vinden...….dank je wel lieve Tristan.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend!

(omdat ik geen mandala heb van kruidnootjes óf van Tristan, heb ik vlinders gekozen, een mandala waar ik óók blij van word)

2 opmerkingen:

 1. Ach wat lief! Fijn dat jullie er van genoten hebben en dat hij zo trots was.
  Dat doet me denken aan iets anders....
  Mijn opa werd lang geleden 80 jaar. Geld voor snoep was er toen nauwelijks, maar ik kreeg elke avond een snoepje mee naar bed (niet goed voor mijn tandjes natuurlijk).
  Elke avond legde ik het snoepje onder mijn matras en toen opa jarig was gaf ik ze mee aan mijn ouders die er naar toe gingen.
  Toen ik later vroeg of opa ze lekker vond zei mijn moeder "opa mag ze niet hebben, hij heeft suikerziekte"
  Nou je kunt je wel voorstellen hoe teleurgesteld ik was, te meer omdat ik de snoepjes niet terug kreeg.
  Gelukkig gaan opa's en oma's tegenwoordig wat verstandiger met kinderzieltjes om.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, er werd vroeger niet gedacht over kinderen zoals nu, in deze tijd. En wat een sneue ervaring voor je Floor, terwijl je het zo ontzettend lief bedoelde. De gift van een kind, in welke soort dan ook, een knuffel, een mooi steentje gevonden in de tuin, een gekneusde bloem......we zouden het in diepe liefde moeten ontvangen, het is zo puur bedoeld.....een fijne zondag Floor xx

   Verwijderen