zondag 30 december 2018

de creatieve balans opmaken.......Bijna aan het eind van het jaar......en blijkbaar moet er dan 'een balans' worden opgemaakt. Wij mensen blikken terug op een jaar wat achter ons ligt. Wat is er gebeurd, wat hebben we (niet) gedaan...….maar we kijken ook vooruit, wát staat er op ons to-do list voor het nieuwe jaar.

Gek eigenlijk......waarom pas aan het eind van het jaar, ik probeer altijd aan het eind van de dag even te kijken wat er allemaal passeerde zo'n dag. En goede voornemens? Och als die er zijn, probeer ik ze zo snel mogelijk ten uitvoer te brengen (alleen bij twijfel duurt het soms wat langer).

Maar blijkbaar hoort het erbij, de kranten staan nu bol van jaaroverzichten. Het woord van het jaar wordt gekozen (laadpaalklever hihi), wie was de beste sporter, politicus.....ach noem maar op.

Wat ik mij het allermeest van dit afgelopen jaar zal herinneren is het 'buitenzijn'. De heerlijke zomer, de lange, lange zomerdagen waar geen eind aan leek te komen. De tuin die maandenlang onze huiskamer was, we leefden hier vanaf april tot ongeveer oktober gewoon buiten. En ook het feit dat ik wat meer uren kreeg om te tekenen...…..dus ik tekende wat af, hier aan de tuintafel. 

Dit is mijn overzicht, van tekeningen die ik maakte in 2018 (misschien ben ik er nog een paar vergeten), en ja ik houd ook nog tijd over voor andere dingen en mensen...….maar gelukkig ben ik een vroege vogel, zodat ik optimaal gebruik maak van de uren in een dag. Sommige tekeningen maakte ik op 14x14 formaat, anderen weer op 30x30. Ik deel ze graag, voor inspiratie, misschien kom je op een idee voor je eigen mandala.

Ik wens je een heerlijke zondag...….3 opmerkingen:

 1. Wat een productie! Genoeg om een boek te vullen. Het zijn er 18, dus 1,5 per maand, knap hoor, want ik weet hoeveel tijd er in gaat zitten.
  De tweede van boven (de groene) is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha en er zijn nog meer, kwam ik achter. Mijn 2e boek ligt in de startblokken, dus....ik wens je een goed 2019 Floor. Lieve groet van mij xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontroerend zo mooi. Dank je wel voor het delen lieve Ada.

  BeantwoordenVerwijderen