woensdag 6 september 2017

Zomer? of toch al een beetje herfst.....Terwijl de warmte nog in de huizen hangt……..terwijl de rozen nog volop bloeien……en de geraniums nog steeds nieuwe knoppen maken…….voel je het……..de herfst komt eraan. Vanmorgen hier holde de eekhoorn over de schutting……op zoek naar eikeltjes (denk ik) die hier al volop te vinden zijn op de grond.
Ondanks de warmte van de laatste dagen die je buiten kon voelen, worden de avonden in de huizen alweer koeler…….hier ontsteek ik in de avond alweer wat kaarsen (niet alleen voor ‘de gezelligheid’, maar ook voor alle mensen in nood in de wereld). Omslagdoek wordt opgezocht……..ach en eigenlijk is het ook wel heerlijk. Het verloop van de seizoenen.

Het loopt nu een beetje door elkaar, de seizoenen……de ene dag een shirt met korte mouwen, de andere dag een vest………kleuren die nog fel oplichten in de struiken door nog steeds nieuwe bloemen, aan de andere kant de verflauwing van tinten van bijvoorbeeld de hortensia’s. Daarentegen overwegen onze duiven hier nog snel wat nakomelingen op de wereld te zetten, och och wat zijn ze druk in de weer saampjes……..en de vlinders die nog steeds dapper door de tuin vliegen……
    

Misschien maar gewoon nog net alle momenten van ‘zomerzonnestralen’ vangen zolang het mogelijk is….en intens genieten van de herfstwarmte…….en straks wordt er net zo intens genoten van de houtkachel……….

Laten we in ieder geval vandaag eens extra te denken (en warme zonnegedachten sturen) naar alle mensen die straks lijden onder de orkaan die over een gedeelte van de wereld trekt……en aan alle mensen die alles zijn kwijtgeraakt door overstromingen……eigenlijk is het fijn om gewoon voor iedereen wat zonnegedachten te hebben………..want een orkaan raast er zeker over de wereld, in zoveel harten, in zoveel levens…. Op alle fronten, in alle landen…….en dat zijn naamloze orkanen, maar worden tot in het diepste Zijn gevoeld……

Ik wens je een heerlijke dag……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.