zondag 24 september 2017

In één uur totale ontspanning vinden.....teken je mee?
Gisteren ontving ik een mail van Rick en Maria (een prachtige site over Zentangles) waarin een linkje zat naar deze blog over Zentangle therapie.....Totale ontspanning vinden in tekenen. Mandala of een zentangle........de naam doet er uiteindelijk niet toe, het doel wel. In deze roerige tijden, waar het leven soms zó overweldigend kan zijn, is het fijn om terug te keren naar je eigen basis, zelf een weg vinden naar je binnenste......een weg die je zelf kunt bewandelen, in alle rust, op je eigen tijd, aan je eigen tafel......hoe fijn is dat.

Deze vorm van tekenen wordt ook vaak in een basiscursus Mandala tekenen gebruikt, gewoon de boogvorm (of hoekige vorm) een aantal keren herhalen.......en door blijven gaan tot het goed voelt voor jou, tot je tekening af is. Met of zonder kleur.......zelf dingen toevoegen die er voor jou toe doen. In een cirkel of in een vierkant.......de mogelijkheden zijn oneindig. Is het niet geweldig, zomaar uit je eigen kleurpotloden of een klein stiftje?

De bovenstaande tekening maakte ik gisteravond laat nadat ik de prachtige, eenvoudige inspiratie zag, en gaf er mijn eigen draai aan. Misschien wil je ook aan de slag (op een groot stuk papier of juist een kleine kaart?). Misschien wil je met ons delen of je inderdaad je rust en ontspanning vond tijdens het tekenen.....zullen we er dan op deze manier een Teken-je-Mee project van maken? .........ik wacht met geduld jullie berichten en mandala's af.

Een heerlijke zondag gewenst........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.