donderdag 4 mei 2017

Vrijheid ......en vrede......

Deze avond her- en gedenken we de slachtoffers…..van smerige oorlogen en van ander onrecht…een moment staan we stil bij degenen die ‘gevallen’ zijn én hun nabestaanden. Zullen we ook eens gedenken hoe het komt dat het moorden maar steeds door gaat? Iedere dag maar weer? Terwijl mensen gewoon in vrede met en naast elkaar willen leven.

Vanavond een gezamenlijk moment om bij onze vrede stil te staan hoe kostbaar het is…….maar hoe gaan we zelf om met vrede? Bij de kassa, in het verkeer, wanneer iemand andere inzichten heeft dan jij……..hoe vredig zijn we zelf dan……onze vooroordelen…zullen we dat ook eens overdenken?
Op deze dag wil ik graag een passage delen uit mijn boekje:

Mensen hebben vrijheid nodig, ze kunnen hun dromen het beste realiseren als er vrijheid is in denken en doen. Gún de ander ook de vrijheid, weet dat de ander op zijn opperbest is wanneer hij of zij dromen na kunnen streven en waar kunnen maken. We mogen de ander niet beletten om dit doel na te leven.

Mensen in alle ruimte laten groeien en bloeien, zodat iedereen een bijdrage kan leveren aan het leven wat ze gekozen hebben.

Het mooiste geschenk wat je iemand kunt geven is de vrijheid om aan dat levensdoel te kunnen werken. Laten we streven, met elkaar, een ieder in vrijheid te laten leven, denken en ontwikkelen……….


Uit mijn boekje: “De cirkel van het Leven in de Mandala”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten