zaterdag 13 juli 2019

Bessen-elf
Deze Bessen-elf zweeft, fladdert of vliegt niet, nee ze schrijdt…

Heel stijlvol door onze tuin, tussen allerhande struiken.
Ze kleurt prachtig bij de vlinderstruiken, en bij de hortensia's.
Maar toch, ze bekommert zich het liefst om één speciaal.

De bessenstruik, met prachtige takken, gevuld met rood tot bijna zwart gekleurde bessen. De vogels, oh ze lusten ze zó graag, maar ze wachten netjes  tot de elf ze hun gang laat gaan. Allemaal om de beurt, zegt ze, niet te gulzig en te gretig. Meestal zijn het merels bij de bessenstruik, en soms een mus…..Maar nee bijna geen mensen, te zuur en te wrang worden ze gevonden.
De elf kijkt toe, terwijl regelmatig de vogels aanvliegen en komen peuzelen. En zij geniet van het aanzicht van de gretige vogels. Totdat straks de hele struik leeg is van de vruchtjes. Dan mag ze, de Bessen-elf,  rust nemen en wachten tot de volgende Lente komt, wanneer het hele ritueel weer overnieuw begint. Blaadjes die ontvouwen, bloempjes die tot bloei komen en langzaam het rijpen van de bessen.


Bessenelf…….
zij schrijdt hier door de tuin in haar prachtige diep-groene gewaad en waakt voornamelijk over de bessenstruik.En hier het tekenproces van haar ontstaan op papierlangzaam kwam ze tot leven


de tekening is gemaakt op 50x50 cm


2 opmerkingen:

  1. Zo mooi getekend die doorschijnende vleugeltjes!
    Over bessen gesproken... ik plukte vanmorgen de eerste rijpe braam in het park waar ik altijd met mijn hondje loop, zo vroeg!
    Natuurlijk gelijk opgegeten, heerlijk was ie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Floor! Ze was een weldaad om te tekenen. En over bramen gesproken.....mijn bramen-elf is ook klaar, die komt eerdaags op mijn blog. Hier nog geen rijpe braam gezien, maar misschien waren de vogels me voor xx

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.