woensdag 10 oktober 2018

Woensdag.........fruitdag

Weet je? Soms wordt er hier ook wel eens niet getekend. Zijn de dagen gevuld met heel andere dingen. De afgelopen dagen staan in het teken van fruit verwerken, hier in de keuken. Ik wachtte eerst nog op herfstige regenachtige dagen. Dagen dat de kaarsen overdag kunnen branden, warme sloffen aan, vuur in de houtkachel......maar nee. Dit jaar is het gewoon allemaal anders. De dagen blijven zonnig en het is nog steeds zalig om buiten te vertoeven. Maar ja de appels en peren zijn gedeeltelijk wel aan bereiding toe.

appelsap van vorig jaar


Vandaar dat gisteren, terwijl  de was wapperde aan de lijn, de zon haar zonnestralen door het huis liet vallen, de potten met appelmoes gevuld werden. En vandaag zullen worden de stoofperen 'opgepot' worden. Een groter en vooral langer werk, maar terwijl de potten en pannen aan het pruttelen zullen zijn, kan ik mooi ondertussen in de tuin werken. Want ook daar komen nog steeds tomaten en aardbeien heel voorzichtig te voorschijn.

Ik kijk met verwondering naar de natuur. Ze past zich aan. Ik had gedacht dat na zo'n heel warme zomer de bladeren wel heel snel zouden vallen, maar nee hoor. Nog steeds siert het bladerdek de bomen, wél met de meest mooie fantastische kleuren. En in de avond wanneer wij hier nog een wandeling maken over de Zonneberg, kun je de herfst ruiken...….terwijl de avondzon zakt en de rode kleuren over het veld vallen. 

Een prachtige herfst, in alle kleuren en geuren. Vandaag zal het binnen ook geuren, wanneer de peertjes langzaam rood zullen stoven en de geur van de kaneelstokjes de keuken zullen vullen. En misschien dat morgen dan weer de potloden tevoorschijn kunnen komen. Als het fruit verwerkt is.

Ik wens je een heerlijke woensdag...….

4 opmerkingen:

 1. Lente is voor mij mijn ideale jaargetij maar ik geniet van deze nazomer herfst. De natuur is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja zo fijn deze nazomer, maar.....ik geniet van alle jaargetijden hoor....ook als het diepwinter is, vind ik ook heerlijk. ben gewoon dankbaar dat ik in een land leef met seizoenen.....

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige mandala is dit! Heb je die echt op gewoon krantenpapier getekend?
  Ik geniet ook van dit prachtige weer, voor mij a.u.b. geen regen en storm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dag Floor, dit is getekend op papier uit een encyclopedie, die bij mijn grootouders vandaan komt. Gebruikt wordt hij niet meer, maar op deze manier krijgt het papier nog een fijne bestemming......

  BeantwoordenVerwijderen