zondag 28 oktober 2018

Een uur extra?Een extra uur erbij vandaag. Zo gaat het al jaren, wintertijd - zomertijd. Ooit verzonnen door mannen die vonden dat het energiebesparend was. Er werd niet gekeken naar de effecten op mensen en dieren, het werd afgedaan als ach...….dat uurtje …..we merken het heus niet. Nou ja dus echt wel. Mensen en dieren die gewoon van slag zijn, doordat de klok een uur verzet wordt. 

Om nog maar niet te spreken over het feit dat een klok ook iets bijzonders is. Handig ja dat wel, maar we gaan er ook 'naar leven'. Etenstijd, tijd om op te staan...…….we luisteren bijna niet meer naar onze inwendige klok, maar hollen mee met de massa. Dat kan ook bijna niet anders, wanneer je werkgever je op een bepaald tijdstip op de werkvloer wil zien verschijnen, wanneer je met dierbaren iets afspreekt......Maar aan het prachtige aspect wat we allemaal in ons dragen, onze inwendige klok, daar is gewoon helemaal geen ruimte meer voor. Enkelen.....mensen die zich bevrijdt hebben van elk systeem, die zullen die inwendige klok nog kunnen volgen. Maar nee, de massa niet meer.

Daarom ben ik blij dat er nu een 'discussie' gaande is (tja en waar discussiëren we niet over??) om het verzetten van de klok af te gaan schaffen. Gewoon leven met één tijd, maar niet gedurende het jaar nog eens de hele handel gaan verzetten. Mijn voorkeur gaat uit naar de wintertijd, de tijd waarmee  altijd geleefd is. Terug in een natuurlijker ritme.

Voor het zover is, zullen er op allerlei niveaus nog heel veel gesprekken plaats gaan vinden. Voor- en tegenstanders zullen elkaar met allerlei argumenten om de oren gaan slaan. Ik vind het uiteindelijk geweldig om te zien dat men eindelijk in is gaan zien, dat wát we doen met de tijd (het verzetten) helemaal niet zo goed voelt voor velen. Dat vind ik een winstpunt. En wat het zal worden? Winter- of zomertijd......als er maar rust komt in de tijd, ha dat zal veel 'rust' geven.Ik wens je een heerlijke zondag mét een extra uurtje (ik ga die vullen met een

herfst tafereel tekenen...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.