vrijdag 11 mei 2018

Vallende ster


Zoeffffffff, en ja, afgelopen week tijdens een kristalheldere nacht, daar vloog er één voorbij, een vallende ster. Zo mooi, en ook zo onverwachts. Een wens doen, vlug! dacht ik bij mezelf. En er kwam er gelijk één bovendrijven, als vanuit het niets: "verbinding zoeken met alles wat leeft op aarde". Mens, dier, planten, mineralen, alles is met elkaar verbonden, maar we zijn het bijna allemaal vergeten. 

Wanneer wij verbinding zoeken met elkaar, dan ontstaan er prachtige dingen. Heb je zomaar wel eens naar een 'vreemde' geglimlacht? Vaak krijg je er gelijk één terug. Steek je hand maar eens op, zoveel mensen die even teruggroeten. Hier in ons dorp Reutum is het heel gewoon (prachtig). Word je ook blij van een vogel die zich aan je laat zien of zich even laat horen (alsof ie even voor jou alleen zingt, misschien doet hij dat ook wel). De vlinder of libel, die heel dichtbij neerstrijkt op je stoel. De eerste paardenbloem, na de winter, die zijn koppie laat zien tussen het gras. Een kristal, soms hoe klein ook, kan je tot diep in je ziel raken. Dát zijn allemaal verbindingen, hoe klein ook. Maar zo kostbaar. 

Deze week plaatste ik een filmpje van Emoto, over water, over kristallen die ontstaan, over vriendelijkheid en aandacht, nou ja als je dat ziet én voelt, dan weet je alles over je verbinden met de ander, én over de effecten ervan.

Ja, ik droom van een wereld van verbinding (wie niet zou ik zeggen), en het begint gewoon bij jezelf! Jij kunt er ook aan meedoen, door je hand eens op te steken als groet, door de aanraking van het gezang van een vogel........ik zou zeggen: op naar een verbindende wereld.

En hier op deze plek, op deze blog, is verbinding voor en door mensen die de mandala een warm hart toedragen, een plek wat uitdraagt over de liefde van geometrie en van kleuren. Ja, we kunnen allemaal ons steentje bijdragen voor de verbinding. Hoe klein en eenvoudig ook, alles bij elkaar opgeteld zal de uitkomst overweldigend zijn.

Ik wens je een heerlijke vrijdag vol mooie verbindingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten