woensdag 18 april 2018

Getelde uren.....Tussen de tuin-bedrijvigheden door, vind ik het ook fijn om even te tekenen. Even een andere houding aannemen. Van het grovere tuinwerk naar het verfijnde handwerk. Na een tijdje ondersteboven hangend tussen de planten, kan ik juist een aan de tekentafel mijn rug weer even rust geven.

Tekenen doe ik nooit zo lang achter elkaar. Voor mijn is lijf niet goed, maar ook is het fijn om regelmatig (letterlijk en figuurlijk) afstand van je tekening te nemen, zodat je weer met een frisse blik naar je mandala kijkt. Ineens kom je tot de ontdekking dat je iets anders wilt.......of door de tekening gewoon te draaien 'zie' je iets anders ontstaan. Of is de kleur nét niet wat je wilde.

Zelf teken ik uren en uren aan bijvoorbeeld een klein kaartje, misschien wel 5 tot 6 uren.  Ooit heb ik eens uitgerekend hoe lang ik tekende over een chakramandala op 50 x 50 cm.  Een briefje bij de mandala bewaard, en daarop de uren/minuten bijgehouden hoe vaak ik aan zo'n mandala werkte. Natuurlijk zal het niet exact zijn, maar bij deze grootte ben ik ca. 50-60 uren bezig.  Om laag over laag te werken.......steeds weer een nieuwe kleur creërend, maar ja, zoveel uren in dezelfde houding zitten  gaat mij echt niet lukken. Dus in die tijd heb ik me écht geleerd, regelmatig afstand te nemen van mijn tekeningen én mezelf die frisse blik te gunnen. 

Dus zo is de combinatie ontstaan om in de tuin te werken.......en af en toe naar mijn tekentafel te gaan om verder te tekenen. En als straks de zon hoog en warm zal schijnen, ga ik ook met de potloden aan de gang. Binnen óf buiten. 

Hoe lang doe jij over een tekening? Misschien is het leuk om het ook eens bij te houden?

Ik wens je in ieder geval een heerlijke woensdag.

2 opmerkingen:

  1. Ook wel lang hoor en ook ik kan geen uren achter elkaar tekenen. Gewoon ook omdat ik niet zoveel tekentijd heb. Maar mn werk ligt er...op een apart tafeltje dus al is het maar 2 minuten...dan zijn het toch weer 2 minuten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat een heerlijk vooruitzicht dat het er altijd is, je tekenwerk, wat altijd geduldig op je blijft wachten, geen haast, gewoon op jouw tijd........

      Verwijderen