zondag 27 augustus 2017

Het leven is soms een rollercoaster.......
Soms lijkt het leven een rollercoaster………zo leef je heerlijk in tevredenheid en blij en dankbaar………en dan ineens een bericht, een telefoontje, een brief (wie krijgt er trouwens nog wel eens een brief) en je hele leven staat op zijn kop. Hoeft niet eens héél ernstig te zijn, maar het komt binnen bij je. Je staat met je mond open, je hart slaat een slag over, je hele systeem roept, nee gilt soms, van neeeeee.

En toch belandt je in een situatie, waar je niet om gevraagd hebt, maar waarin wel actie ‘moet’ worden ondernomen. Iedereen maakt deze momenten mee……..En later….soms veel later….blijken dat wel de momenten van groei, soms heel grote groei, geweest te zijn. Terugkijkend is het soms van ja, daar heb ik een beslissing genomen, op dat moment was ik er zó klaar mee…..op dat moment heb ik mijn leven een andere wending gegeven.


foto bron onbekend


Ieder mens, ieder moment, iedere situatie is anders……wij mensen, komen tijdens het leven altijd voor deze momenten te staan. En je mag er zomaar van leren, zomaar je ‘voordeel’ er mee doen. Het universum gooit iets op je pad, en jij, in je menszijn mag er mee aan de slag. 

Iedere keer weer opnieuw. En zo groeien we maar door…..stap voor stap, vallen en dan weer opstaan. En het vormt ons, tot de mens die we op dit moment zijn. En iedere keer zal het universum iets uitstrooien……iets groots of iets kleins…..aan ons……om ‘het onze’ ermee te doen. En dat maakt ons tot unieke wezens, die gevormd zijn door het leven, keer op keer, keer op keer……..

Ik wens jullie een fijne ZONdag, in rust en harmonie……liefdevol en in dankbaarheid……

(mandala genaamd: Rollercoaster - juli 2017)

3 opmerkingen:

 1. Heel waar en herkenbaar! De mandala past er prachtig bij. Maak jij deze dan tijdens zo'n proces? Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Déze mandala heb ik gemaakt tijdens een andere rollercoaster periode....eigenlijk is ieders hele leven een komen en gaan van leer-momenten, met upps en downs.....het blijft maar doorgaan......liefs Ada

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is zeker waar.Ik las laatst hoe je een levensles kunt herkennen dus niet achteraf maar op het moment zelf. En dat was idd als je t gevoel hebt dat iets heel overweldigend is...als je t gevoel hebt omver geblazen te worden.

   Verwijderen