dinsdag 29 december 2020

Van 2 kanten te bekijken

 


winternacht

zomernacht

Een fijne tekening, die als thema heeft:
Alles van 2 kanten bekijken!
Ik maakte deze tekening tijden geleden in ons 2e thuisland Zweden (oh mijn geliefde land lijkt verder weg dan ooit), aan mijn tekentafel, uitkijkend op 'mijn' geliefde bos. Waar de elanden lopen, hazen, vossen, waar je heel soms zeearenden ziet vliegen, oh mijn hart hunkert (net zoals wereld alle mensenharten hunkeren naar....)
Wanneer ik teken, ben ik vaak in diepe concentratie, vergeet veelal de wereld om me heen voor een poosje. Totdat zo'n tekening klaar is, dan krijgt hij een plekje op een kast, zodat ik ernaar kan kijken of ik nog iets wil toevoegen......of juist niet.
Zo ook bij deze tekening. Toen kwam het moment van draaien....och en wat er toen gebeurde.....het bleken 2 tekeningen in één te zijn. Bij de ene tekening die je het bos in de winter, en als je hem andersom bekijkt dan zie je het bos in de zomernacht.
Vandaar mijn tijdelijke profielfoto, de hunkering naar mijn geliefde 2e thuisland, en de rust van de nachten, de stilte en donkerte in de bossen, het komt allemaal tot uitdrukking in een tekening.
Ik wens je een heerlijke winterdag
Ada

2 opmerkingen: