zaterdag 8 september 2018

Violientje gaat naar.........Zo in de vroege ochtend zit ik voor een schaal, gevuld  met allemaal briefjes waarop namen staan van mensen die troost kunnen gebruiken. Deze afgelopen week tekende ik "Violientje", een kleine troost elf. Die ik graag door wilde geven aan iemand die troost kan gebruiken, op welke manier dan ook. En zoals ik al schreef, viooltjes staan o.a. symbool voor mensen die zijn overgegaan, maar die nog zo dichtbij zijn. 

Ik plaatste een oproepje op facebook, en och lieverds, daar kwamen toch een berichtjes binnen gestroomd. Soms voor anderen en soms wilden mensen de kaart voor zichzelf. Veel mensen schreven over dierbaren die overgegaan zijn, die ze nog steeds misten en graag wat troost wilden halen uit deze kleine elfentekening. Maar anderen vertelden soms ook over ander soort verdriet waar troost voor nodig is. Kortom, de kaart raakte blijkbaar een heel gevoelige snaar. Tja en ik zat beduusd te kijken naar die berichtjes die binnenkwamen zo van: wauw, wat veel reacties...…(trouwens dank jullie wel daarvoor).


 


Gaande de dagen groeide het aantal briefjes in de schalen kom, maar gaande de dagen dwaalden ook mijn gedachten over dat dit toch wel heel bijzonder is. Dat je blijkbaar door een kleine tekening, die écht spontaan ontstond, zoveel mensen weet te raken. En zoals veel van jullie wel weten, is tekenen gewoon mijn levensdoel. Ik teken wat af, het is mijn manier van mezelf ontspannen, ontladen, en mijn manier om anderen te inspireren. Maar er is nu een andere dimensie in dit tekenen tevoorschijn aan het komen. De kleine tekeningen die gezien willen worden, middels mijn kleurpotloden. En die niet voor mijzelf zijn, maar voor anderen, die er troost of blijheid uit kunnen halen. 

Ik denk dat er de komende tijd wel meer van deze beelden zullen gaan komen. Die op een miraculeuze manier hier op papier zullen belanden, en waarvan ik weet, hé die mag de wijde wereld in. Ik zal het jullie laten weten en laten zien. Alles in een eigen tempo. 

En omdat we naar een andere wereld gaan, een liefdevollere wereld, een wereld van delen...…..zonder winstbejag, maar gewoon te ZIJN, daarom ontstaan blijkbaar hier, op papier, die kleine tekeningen, gewoon om door te gaan geven. En weet je wat nu zó leuk is, ik ben gewoon razend benieuwd wat er gaat gebeuren, hier door mijn kleurpotloden die een eigen weg zullen gaan!

En dan nu!
De naam is getrokken naar wie Violientje opgestuurd gaat worden! tromgeroffel...……Ans Hamer, de kaart is voor jou! Wil je me een mail sturen met je adres? dan doe ik hem zo snel mogelijk op de bus. Ik wens je veel troostvolle momenten.
Nogmaals dank jullie wel voor het meedoen én voor al jullie lieve reacties.

ik wens je een heerlijk weekend!
4 opmerkingen:

 1. Lief Ada. Zit niet op FB, maar had ook wel wat troost kunnen gebruiken, zie mijn blogberichtje van vandaag:
  http://floor-sunshineandshadow.blogspot.com/
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. och lieve Floor, wat erg, ik heb iets op je blog geschreven hoor, hele warme omhelzing, Ada

   Verwijderen
 2. Ada, wat LIEF van je! iedereen kan op zijn moment wel wat troost gebruiken denk ik, het leven zal altijd EN EN zijn, en fijn, naast verdriet, ik vind het erg leuk dat je dit doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat ik zeker waar Jeannet, er is soms zoveel troost nodig...ik zal de komende tijd vaker kaarten gaan weggeven. Dat wat op papier gaat komen, weet ik nog niet...dat laat ik gewoon gebeuren.....als troost of ondersteuning voor anderen xx

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.