maandag 9 juli 2018

Teken-je-Mee project nr. 30
En zo druppelden de afgelopen weken heel gestaag de tekeningen binnen, gemaakt naar aanleiding van de teken-je-mee opdracht nummer 30. En ja, ik val in herhalingen, een feest om al dat moois 'uit te mogen pakken' bij binnenkomst via de mail. En wederom waren de verhalen soms hartverwarmend, soms hartverscheurend. 

Zoveel mandala's die hier staan, vertellen hun eigen verhaal. Over het vieren van het Leven, samen met een moeder, een Vrouwencirkel die 'zomaar' ontstond tijdens het tekenen, over levenspaden die soms met kronkels en hobbels gaan. Kinderen waar zorgen om zijn, levens die geleid worden, maar eigenlijk niet meer goed voelen. Eén iemand die tekende terwijl ze luisterde naar haar geboortehoroscoop, anderen die spinnenwebben tekenden (en het opviel dat er zo weinig spinnen in de tuin te vinden zijn). Een ander schreef dat er harten de wereld ingestuurd moesten worden......omdat de wereld dat nodig heeft (al is het maar in je eigen kring). Iemand anders tekende weer naar aanleiding van een bijzondere vakantie waar een boeddhistisch centrum gevestigd was......en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nou jullie snappen het......terwijl al die 'koppies' gebogen over een tekening zitten......gebeurt er van alles in jullie hoofden, krijgen blijheid en zorgen kleur en vorm op papier.....en weet dan dat jullie niet alleen zijn, we zijn met elkaar, allemaal met onze dagelijkse blijheid, verdriet en zorgen. En met elkaar hebben we de weg gevonden door en met de mandala om beeld te geven aan die gemoedstoestanden....er even stilte en rust in te vinden.

Dat de tijd waarin we leven hectisch en soms zorgelijk is blijkt ook uit het feit dat ik van een aantal tekenaars het bericht kreeg dat het deze keer niet ging lukken om in te zenden, vanwege veel zorgen, ziekte en onrust. Hopelijk kan iedereen de volgende keer weer met volle teugen genieten van het met elkaar tekenen.

Lieve tekenaressen dank jullie wel voor jullie beelden (en geschreven verhalen), samen mét elkaar geven we dit prachtige project kleur. En voor alle kijkers, ik wens jullie heel veel kijkplezier en evenzoveel inspiratie.

Reneé van Ravenhorst
Karin van de Langenberg

Nicole Ottevaere
Renee LeijserMirjam KleinebuulTiny Jong
Jacqueline Haspels
Willemien MoermanAnnelies SpangNel Leber


José Dienaar
Caroline Adriaanse
Joke van AsperenJannie van Fulpen
Ada Hink
Ingrid Druyven
Marielle Dobbels
Ans van Hout
Annelien van Hoef
Petra KuivenhovenMarloes van Esterik
Elly LeenmanNeeke BeugelinkAda Bouman
Nicole ReijndersAnita Theunisz
Ik ben Op Weg naar mijn Levensdoel en Levensmissie
Jacqueline HollegienMarianne Galjema


Jellie VeenemaMirjam WagenmansRia HesselinkIngrid Kok
Sonja Jacobi

Trudi Schoenmakers
Anja Kusters
Katja BoningAnja van Aakenals laatste een tekening van Dinie, niet naar aanleiding van het project, maar gewoon.....zomaar even, als afleiding...het woord ruimte geeft al haar gevoelens weer, dank je wel Dinie dat ik je tekening mag plaatsen....je geeft een beeld weer, wat velen ook voelen......6 opmerkingen:

 1. Wat veel mooie kunstwerken laat je hier zien, wat heeft iedereen zijn best gedaan! Er zijn vele hele mooie bij waar veel aandacht aan is besteed. En dan die zachte kleuren. Fijn dat mensen er zoveel gevoelens in kwijt kunnen en troost in kunnen vinden.
  Of zo maar blijdschap de wereld in sturen.
  Mijn complimenten voor iedereen.
  Eén viel me erg op door de prachtige structuur van het papier.
  Zou graag willen weten op welk materiaal Nicole Ottevaere haar mandala getekend heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Floor, ik weet niet of Nicole hier zelf gaat reageren, daarom om je niet te lang te laten wachten op antwoord, zij heeft haar mandala op canvas gemaakt, vandaar die prachtige stuctuur... dank je wel voor je lieve woorden.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me echt moeilijk om op canvas te tekenen, maar het geeft een heel mooi beeld. Wel wat grover natuurlijk, maar apart en mooi.

   Verwijderen
  2. Inderdaad, op canvas getekend, in België kan je die heel goedkoop vinden in de "Action " winkel, een soort varia winkelketen.

   Verwijderen
 3. Wow....wat zijn ze weer mooi geworden.....zelfde basis maar totaal verschillende mandala's......het blijft verrassend!

  BeantwoordenVerwijderen