zondag 22 juli 2018

Het zomert....ik voel het aan de kleurpotloden


Ach het is zomer, en mijn potloden staan geduldig te wachten. Te wachten tot ik de moed op kan brengen om te tekenen. Niet dat ik zoveel last van de warmte heb, nee ik sta vroeg op, en vang de koelte van de nacht en dat is heerlijk. Nee, de potloden hebben last van de warmte. Ik merk het met het slijpen, ik merk het met het tekenen. Ze zijn wat zachter dan anders. Dát komt de warmte die langzaamaan ook voelbaar is in huis. Juist omdat ik graag werk met hele scherpe punten, kan ik het voelen. Bijzonder om te merken dat zelfs potloden 'last' hebben van de temperatuur.

En als het dan toch zomer is...

Potloden, hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Ik vond een heel leuk filmpje (van Willem Wever), je vindt hem hier, gewoon leuk om eens te bekijken, wanneer je onder je parasol zit. Dan komt natuurlijk de volgende vraag, hoe worden puntenslijpers gemaakt? dat filmpje vind je hier. En als we dan toch informatief bezig zijn, gum, ook zo'n bijna onmisbaar product bij het tekenen, hier vind je uitleg en zie je hoe het gemaakt wordt.

Dus wanneer je de volgende keer bezig bent op je tekentafel.....kijk je misschien ook anders naar de dingen waar je mee werkt. Waar een heel proces aan vooraf ging. Want ja, ooit heeft iemand het uitgevonden. Ik hoop dat jullie af en toe ook tot tekenen kunnen komen, en wanneer het volgende week misschien nog wat warmer wordt...….overweeg ik misschien wel om de kleurpotloden af en toe in de koelkast te zetten, wie weet.

Ik wens jullie een heerlijke zondag.2 opmerkingen:

 1. Wat ben je toch heerlijk actief, en wat maak je een mooie tekeningen.
  Ik geniet ook van je prachtige teksten, zo inspirerend.
  Met jouw Cirkels in Cirkels uit het vakantie doeboek ben ik heerlijk bezig geweest in mijn redelijk koele huiskamer.
  Ik heb de Zendala geplaatst op mijn blog.
  Liefs, Mariët.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel Mariët...nou volgens mij ben jij ook actief, wat een prachtige cirkel in cirkel tekening heb je gemaakt. Prachtig! Heb zojuist even genoten van jouw prachtige werk. Ja binnen tekenen is een verademing, hier ook hoor. Ben nu weer met iets heel nieuws bezig, zie je binnenkort wel op mijn blog. Heel veel werk, priegelwerk, maar voelt helemaal fijn. Mijn haakwerk ligt even terzijde, en zolang de potloden het vol houden, want ja, ze worden écht heel zacht nu, is het lekker kleuren, binnen, in de koelte. Nou hoe rijk kun je zijn! Lieve groet Ada

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.