zondag 29 oktober 2017

In vogelvlucht.......en over tevreden- en dankbaarheid
Soms overvalt het diepe gevoel van dankbaarheid én tevredenheid……samen kunnen zijn met mijn lief, omdat er gezondheid is…….er iedere dag gegeten kan worden, een heerlijk dak boven ons hoofd………..kinderstemmen die regelmatig in ons huis de boventoon voeren……..armpjes om je benen (omdat ze nog zo klein zijn hihi)………zoveel lieve mensen in onze omgeving......

En als je zo af en toe even in vogelvlucht naar je leven kan kijken zal je zien, dat zeker niet alles goed is…..en dat zeker niet alles gegaan is zoals je wilde (of zoals je je voorgesteld had). Maar het leven geeft altijd weer een draai waarin je de mogelijkheid krijgt om gelukkig te zijn…..om je tevreden te voelen……..Soms is het wrikken en nog eens wrikken, maar ineens valt alles dan ook weer op zijn plek.
Die mogelijkheid biedt het leven……….en is aan jou om het te zien, en aan te nemen en het goede voor jou ermee te doen. En dan dankbaarheid en tevredenheid te kunnen voelen.

Deze week kreeg ik van iemand, wiens man zó ziek is, te lezen……..”de dagen die goed gaan, die nemen we met 2 handen, daar maken we een feest van….de tijd die ons nog gegeven is, daar gaan we ten volle van genieten”. Wat prachtig…..om in tijd van diepe nood en wanhoop zó in het leven te kunnen staan. Ook met de dankbaarheid over de momenten die wél goed zijn.


(afbeelding vond ik op internet)


Soms is het goed eens ‘boven je leven’ te gaan hangen……..en kijken hoe het eruit ziet…..misschien ben je heel tevreden, misschien zou je dingen anders willen zien…..maar probeer in ieder geval alle mogelijkheden die je geboden worden aan te pakken en er iets moois van te maken…..misschien nét even anders wat je je had voorgesteld…….maar wie weet wat er voor prachtige dingen uit kunnen vloeien…..

Ik wens je een heerlijke dankbare en tevreden zondag…

mandala:  "In vogelvlucht"

4 opmerkingen: