dinsdag 10 oktober 2017

Brievenbus......
Deze week stond ik met post voor ‘onze’ Reutumse brievenbus…….dicht, afgesloten! Oh ja, we hadden bericht gekregen dat deze brievenbus zou verdwijnen……..en dan ineens zit er een ‘vuurwerkluikje’ voor zodat hij niet meer gebruikt kan worden. Om over een poosje helemaal weggehaald te worden. Een lege plek in het dorp, deze bus staat tegenover ons huis, oh en er stopten zó vaak auto’s of fietsers, of wandelaars….om hun brieven of kaarten te posten…….

Post……..wie schrijft er nog een brief tegenwoordig. Op mooi papier met een mooie pen, of wie verstuurt er nog een kaart, voor een verjaardag, voor deelname of zomaar. En volgens mij vindt iedereen het geweldig om een kaart in zijn bus te vinden…….omdat je weet…..iemand nam de moeite om even voor me te gaan zitten, te schrijven én om de kaart bij de brievenbus te brengen.
Zelf ben ik dol op kaarten versturen…..regelmatig gaan ze ‘op de bus’, met uiteenlopende redenen. Maar….ik vind het ook geweldig om ‘zomaar’ een kaart van iemand te ontvangen….om haastig de envelop open maken (aan het handschrift kun je vaak al zien wie er schreef)….uiteindelijk wie vind het NIET leuk om een kaart te krijgen?…..ik denk dat iedereen het geweldig vindt om persoonlijke post te krijgen. Gelukkig ben ik het bezit van een paar lieverds in mijn omgeving die wel eens schrijven, niet per mail, maar zalig per post……laat die postduif maar vliegen…..

Deze tekening maakte ik ook om per post te versturen……de persoonlijke noot zit er ook helemaal in verwerkt……de ontvangster zal direct herkennen waarom…..hij ligt nu nog te drogen op de tafel…..morgen of overmorgen loop ik naar de brievenbus…….nee niet hier meer tegenover ons huis……..maar een stukje verder het dorp in…..och dat is ook wel fijn, een ouderwets loopje naar de brievenbus…….zo in de avonduren…….onder de sterren……..

Ik wens je nog een heerlijke dinsdag……..


3 opmerkingen:

  1. Nou ik heb het afgelopen dagen mogen ervaren hoe leuk het is om kaarten in je brievenbus te ontvangen. Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst oma geworden van een lief zoet meisje! Ik had helemaal geen kaartjes verwacht als oma en opa....maar ja hoor...echt een superleuke verrassing! Dus ja...ben het helemaal met je eens ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Petra, gefeliciteerd met dit grote kleine wonder, oma zijn is heel bijzonder........heel veel plezier en geluk met elkaar gewenst....

    BeantwoordenVerwijderen