zaterdag 2 januari 2021

het nieuwe jaar

 We zijn de drempel overgestapt naar het nieuwe jaar.
Over de drempel stappen....ik heb het nooit zo goed begrepen. Volgens mij kan ieder moment een drempel in een mensenleven zijn, en je kunt als je wilt, er overheen stappen, over er geduldig achter blijven staan wachten.
Ieder moment kan zo bepalend zijn, soms heb je het helemaal niet in de gaten, een ontmoeting, een brief, een berichtje, een glimlach, een duwtje in de rug. Ons leven hangt van drempels aan elkaar.
Terugkijkend op je leven zal je ze herkennen. Dé momenten die je leven voorgoed veranderden. Soms herkende je het moment, maar veelal later terugkijkend besef je van dát was het moment dat ik.....
Staand op straat met vele buren, hier in onze straat, werd het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk, met mooie wensen, werd er geproost én degenen die wilden ontvangen, een warme zoen en een knuffel.
De maan keek toe, de uil die bleef gewoon, ondanks de knallen en de lichtflitsen, doorgaan met zijn roep. Zijn hoopvolle roep. Omdat alles anders is geworden. Misschien nog niet zichtbaar, maar oh zo voelbaar.
Drempels overstappen, nu in deze tijd, worden de grote stappen genomen. Over onthullingen die grensverleggend zullen zijn, over onwaarheden die ons eeuwenlang zijn verteld, over 'vastigheden' in het leven, die blijkbaar helemaal geen houvast meer kunnen geven.
Ogen gaan open, de drempels worden gezien én worden genomen. Het nieuwe jaar, waarin écht alles anders zal worden, en mijn gevoel zegt dat we niet eens zo lang meer hoeven te wachten. Drempel, voor drempel. De één zal voorzichtig stapje voor stapje doen, de ander zal het springend en vol vertrouwen doen.
Een nieuw jaar, uitdagend ligt het voor ons, met alle kansen die je als mens zomaar mag gaan benutten, waar je zomaar je zelf mag zijn, je zomaar je eigen pad kunt gaan lopen. En ja af en toe een drempel, maar die brengt je tegelijkertijd ook weer zo'n stuk verder in je leven. Ik zou zeggen, twijfel niet, maar stap eroverheen.
Natuurlijk hoort er een gelukwens bij voor het nieuwe jaar, maar dat wens ik je alle momenten van je leven, en niet alleen nu aan het begin van 2021.
Maak er iets moois van.
Ik wens je een heerlijke dag
Ada

mandala : De poort naar het Licht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten