zondag 30 augustus 2020

Ik dank mijn creatieve handen

 
Ik schreef wel eens eerder dat je ook té creatief kunt zijn, té veel dingen leuk vindt om te proberen, té blij wordt van alle prachtige eigen gemaakte dingen die je soms voorbij ziet komen. Het proces van zelf maken, ik vind het geweldig! Pinterest is zo'n plek waar ik niet te vaak moet komen, er is té veel!
Als jong meisje mocht ik van mijn moeder achter de naaimachine, met de hand draaien nog...ik maakte poppenkleertjes. Het wonder dat je door een paar lapjes aan elkaar te zetten een kledingstukje kon maken wauw.
Diezelfde weg bewandelde ik met haken, borduren, breien, macramé, kralen sieraden maken....och al wat niet meer. Met mijn 13e verkocht ik sieraden gemaakt van kralen aan een boetiek in mijn geboortedorp, samen met mijn macramé plantenhangers. Ik had het er druk, ik reeg en knoopte wat af.Dus ja, altijd ben ik bezig geweest met maken van iets. Altijd! Ons huis huisvest ook allerlei materialen, waarvan ik wel altijd de goede soort van uitzocht, en daar heb ik dus nu mijn leven lang al profijt van. De kleinkinderen vinden het geweldig, ze vinden het een soort snoepwinkel. Oma, je hebt ook echt alles, wordt er vaak geroepen.
Later kwam daar het tekenen van mandala's en het tekenen met houtskool bij, ach wat super! Dát is uiteindelijk mijn echte levenspassie geworden, papier, potloden, kleur, cirkels......maar tekenen kan niet altijd, kan er ook niet altijd de rust voor vinden, er is ook nog een ander leven dan tekenen.
In de avonduren 'werk' ik wel gewoon door, deze afgelopen periode met een heerlijke deken. Begonnen eind vorig jaar....en nu is ie klaar. Alle gedachten die tijdens het maken zijn gepasseerd, ongelooflijk! In zo'n deken zit het hele gebeuren rond corona verweven, maanden aan gewerkt, en wát veranderde de wereld in die periode.
Een lieverd, die zelf zijn eigen sokken breit, zei: "Ada......tijdens het breien praat ik met boven, kan ik heerlijk mijn gebeden prevelen, kan ik bidden met God". Oh ja.....dát dus, dat doet werken met je handen met je. Je komt zó dicht bij jezelf, zó in de verstilling, zó dicht bij je kern.Maar....het kan alleen maar als je handen goed zijn, als je lijf en je ogen meewerken..........dus daarom heb ik mijn handen vandaag eens fijn bedankt, en prevelde ik een gebedje naar God, dankjewel Lieve Heer voor mijn gaven van creativiteit.........maar mag ik ook een 'zak met tijd' van je, want ik kom echt tijd tekort! Te veel leuke dingen nog in het verschiet.........
Ik wens je een heerlijke (creatieve) avond
Ada


op mijn blog heb ik heel lang geschreven over haaksels enzo.....misschien pak ik die draad ook weer eens op, wil je kijken wat ik daar schreef?
hier de link

1 opmerking:

  1. Leuk die gekleurde deken. Fijn dat je zoveel dingen hebt gedaan met je creativiteit, ben er ook altijd heel dankbaar voor, want wat zou je zonder moeten?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.