vrijdag 22 mei 2020

BramenelfHet is toch een wonder!

Een paar weken geleden snoeide ik de bramenplanten bijna tot de grond gelijk.....oh als dat maar weet goed komt, denk ik ieder jaar. En ja, het komt ieder jaar weer goed


De bramen groeiden en groeiden, de knoppen waren al een tijdje zichtbaar, en ineens deze week, plop, plop, daar waren de zacht roze gekleurde bloemen. Een zee van roze.....de bijen vliegen af en aan! Ik kan hier tijden naar kijken en er met mijn neus boven hangen.Om maar te zwijgen van de kleine Bramenelf, die zal zeer tevreden zijn met 'haar' bramenstruik. Ik tekende haar vorig jaar al. Ze woont in de struik tegen de rand van het bos. Aan de voet van de braam, samen met een muizengezin. Soms hoor je ze gezamenlijk scharrelen tussen de takken en wortels. Het klinkt altijd heel gezellig.

Wonderlijk, hoe ieder jaar dit prachtige weer tot leven komt, met bloemen en straks de vruchten. De Bramenelf die een beetje waakt over haar struik, haar 'toezingt', en de muizenfamilie die haar gezelschap houdt.

Ik wens je een heerlijke 'buiten'-dag.
Ada


1 opmerking:

  1. Mooie tekening Ada. Je heerlijk die bramen, daar moeten we nog even op wachten, verleden jaar waren ze al rijp in juli!
    Oude takken wegsnoeien doet de nieuwe takken groeien, en daar komen de mooiste bramen aan.

    BeantwoordenVerwijderen