donderdag 5 september 2019

Een beetje 'boerin" die met Reiki werktBoerin.....het woord roept bij mij altijd het beeld op van een stoere struise vrouw, die achter koeien aanloopt, mét een geruite schort. Hoe stereotype wil je het hebben. 
Maar soms ben ik hier op ons 'erf' ook een beetje boerin. De komkommerplanten moeten bewaterd worden, de appels moeten verwerkt worden tot appelmoes, kruiden geplukt, zaden worden gedroogd voor volgend jaar, de peren gaan de pan in om gestoofd te worden. 
En regelmatig loop ik met wat rijst, graan, appelklokhuizen en blaadjes sla naar onze kippen. Drie dames, Trees, Toos en Thea, ik schreef er al eens over. Drie prachtige roodgekleurde kippen. Ze kletsen wat af en met elkaar. Maar de laatste tijd werd er ook stevig ruzie gemaakt. En één dame, moest steeds het onderspit delven. Steeds werd ze onder de voet (lees poot) gelopen door de andere 2. Lag ze soms plat op de grond, en er werd brood uit haar snaveltje gehaald, en in de avond mocht ze het hok niet in om te gaan slapen. Ochhhhhhhhh.

Als er iets is waar ik niet tegen kan, is wanneer er iemand/iets wordt buitengesloten. En dit arme kipje was ook gewoon helemaal niet lekker. Nee, snap ik, wanneer je uit de toom wordt gestoten. Ze had volgens mij gewoon last van stress, kippenstress. We hebben het eens een dag of wat aangekeken, en deze verstoten kip eerst heel voorzichtig uit het hok gehaald en daarna apart gezet. Eerst in een doos (want ja, waar laat je zo'n beestje) en later bouwde Piet met onze oudste kleinzoon een riant kippenverblijf. Er werd een dag druk gemeten, getimmerd en gebouwd in onze tuin door de mannen.En ik, ik kletste wat af tegen haar. Vertelde haar dat het niet eerlijk was, en dat ze er ook gewoon bijhoorde. Ik kookte rijst, deed een beetje Bach Bloesem Rescue in haar water én ik gaf haar Reiki. Zittend voor het hokje, hield ik mijn handen bij haar, en oh guttegutgut…...floep, daar viel ze bijna om, van de slaap, van de ontspanning. Zomaar een paar minuten, een paar dagen achter elkaar......en ja hoor zienderogen knapte ze op, en na een paar dagen stapte ze weer parmantig rond, en keek weer kwiek op als ze de deur open hoorde gaan. Een goed teken van alertheid, én gezondheid.

Drie weken zat ze apart, tot gistermorgen. We besloten dat ze toch weer terug zou gaan, gezellig bij de andere dames. En nu, na haar special retreatment, was ze hopelijk goed opgewassen tegen de andere dames en kon ze weer haar plek opeisen in de toom. Er werd druk gekletst door de dames toen ze elkaar weer zagen, en daarna ging ieder haar eigen weg weer. 
Mooi zo, ik hoop dat de rust in het kippenhok wedergekeerd is. Met wat extra vertroeteling, wat Reiki, en liefde van de 'boer' die een mooi hok maakte, was de zwakste van het stel weer opgewassen om haar eigen plek op te eisen. We houden het even in de gaten. Maar gisteravond zaten ze weer gezellig naast elkaar op stok......rust in de tent. En tja een beetje Reiki doet op zijn tijd ook gewoon wonderen.

Ik wens je een fijne dag!

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal Ada. Zo vol liefde over je dieren.
  Het zijn mooie dames de drie T's.
  En wat fijn dat Reiki ook hier zijn werk doet.

  Groetjes van Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, super om het op deze manier in te kunnen zetten. het wordt jammer genoeg zo vaak vergeten door mensen, maar het werkt zo zuiver en puur, juist bij dieren die het niet snappen, maar wel voelen, geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.