zondag 18 november 2018

superleuk idee, zelf je agenda makenZo in deze laatste maanden van het jaar, kom je er vaak achter dat je aan een nieuwe agenda toe bent (misschien heb jij een 'm digitaal, maar ik ben nog van het schrijven), omdat afspraken écht niet ophouden bij 31 december. En al die losse aantekeningen....op een gegeven moment wordt het écht tijd voor een nieuwe agenda.Lang leve het digitale tijdperk, gisteren ontving ik mijn eigen gemaakte agenda thuis. Met daarin een paar van mijn lievelingstekeningen erin. Helemaal mijn eigen ding, zo leuk. Jaren geleden deed ik het ook al eens op die manier, maar dat was zo omslachtig met allerlei extra programma's die gedownload moesten worden. Nu is het veel gemakkelijker geworden, met een superkwaliteit qua foto's en uitvoering. Een half uur werk, en zó eigen.Een andere leuke manier is om de meest eenvoudige agenda te kopen, liefst met harde kaft, je eigen tekeningen (of ander eigen werk) uit te printen (op een beetje stevig papier) en plak die in je agenda en voila, je hebt een prachtige persoonlijke agenda.

   
Zelf vind ik een agenda altijd een soort dagboek. Ik bewaar ze al jaaaaaren (oudste is van 1992) en soms zoek ik iets, spit ik die hele stapel door, en och je komt zoveel leuks (soms ook minder leuke dingen) tegen, maar het zijn wel je herinneringen aan vervlogen tijden.

Mijn nieuwe agenda ligt voor het grijpen, met de eerste afspraken er alweer in. Nu kan ik ook mijn nieuwe workshops/cursussen gaan plannen, op die prachtige lege velletjes papier. Hopelijk komen er prachtige dromen waar!7 opmerkingen:

 1. Wat mooi Ada,
  ikzelf houdt op de pc een dagboek bij waarin ik regelmatig iets schrijf. Daar staan het belangrijkste dingen in en dat komt soms goed van pas als ik iets wil uitzoeken bv. wanneer er iets geweest was.
  Mijn agenda gooi ik in het nieuwe jaar steeds weg na een tijdje want die heb ik niet meer nodig.
  Ik heb wel spijt dat ik mijn schoolagenda's niet meer heb want dat waren hele kunstverzamelingen met tekeningen met hartjes en ( vaak wisselende) jongensnamen en popfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat is toch ook een mooie manier.....ik ben gewoon van wie schrijft die blijft......mooi dat iedereen kan kiezen.

   Verwijderen
 2. Heel erg leuk Ada! Daar heb ik ook wel zin in, waar heb jij de agenda besteld als ik dat mag vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gemaakt via HEMA.nl, Jeannet, supergemakkelijk, en mooie kwaliteit.

   Verwijderen
  2. Dank je Ada, ik ga het ook doen, en idd, ook voor zoonlief wel eens gedaan via de Hema met molenfoto,s

   Verwijderen
 3. Zelf een agenda maken op deze manier. Heb dat al eens eerder bij iemand gezien. Maar wat dat betreft ben ik zo kluns... Heb al 3 x geprobeerd een eenvoudig foto boekje te bestellen met alleen wat foto's, dus zonder tekst. Bij 3 verschillende firma's, maar 3 x niet gelukt :-(
  Een hele agenda.... vast nog moeilijker.
  Staan in zo'n agenda trouwens alle feestdagen, zomer- en wintertijd, de schoolvakanties en ander dingen die normaal gesproken in een Nederlandse agenda staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Floor, nou deze was echt supergemakkelijk (maar ja, ik spreek natuurlijk voor mezelf). Ja de feestdagen staan er gewoon in (vakanties niet, hangt af van de regio waar je woont). Ik vind het een echte aanrader.....misschien ga je het toch nog een keer proberen, veel succes in ieder geval xx

  BeantwoordenVerwijderen