zondag 17 december 2017

Moeder en kind..........
Ze werden vorig jaar rond deze tijd op papier 'geschetst'....een kleine uitwerking en daar bleef het bij. Zo vaak kwam ik de tekening tegen......en bleef in mijn hoofd hangen. Wat moest ik er toch mee. Eind vorige week ging ze roepen, met sommige mandala's heb ik dat, die gaan dan in mijn hoofd zitten en willen er niet uit, totdat ze af zijn. Dus ook met deze tekening.....in een periode waar ik zelf zo druk was, wilden ze dus duidelijk op papier.

Het werd laat avondwerk, een paar avonden, tot bijna middernacht werd er getekend en gesluierd. Ze wezen als vanzelf de weg hoe het er allemaal uit moest komen te zien. Het groene kleed voor de moeder (hart chakra), de paarse doeken voor het kind (hoger bewustzijn), de goudgele aureolen, de 7-ster (het heilige getal), de groene vormen (die voor ontwikkeling staan). En dan uiteindelijk de druppels......die staan voor het mystieke, voor datgene wat wij vaak niet kunnen waarnemen.

Kortom, na een jaar geduldig gewacht te hebben, mochten moeder en kind 'het Licht' zien, op mijn stukje papier.......en ik ben er blij mee. Voor mijzelf staat deze mandala symboliek voor een vol jaar, waarin ik zelf mocht leren en groeien op zoveel vlakken. Misschien wilden ze daarom nog een jaar wachten om zich te laten zien......moest ik zelf eerst groeien........en daarna deze mandala uitwerken. De mandala voelt voor mij als zachtheid en koestering.

Ik wens jullie een heerlijke zondag..........misschien roept jullie tekening ook wel vandaag........
1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.