woensdag 13 maart 2019

Grieperig.........en ik kijk verlangend de tuin inDe afgelopen dagen waren 'hang'dagen. 
Grieperig, helemaal niet fit, ach wie kent ze niet, zulke dagen. 
Hangend in een stoel, dan weer even op de bank, onder een deken, en dan er weer onder uit. 
Zere spieren (denk dat ze ook in mijn haarwortels zitten, want die deden ook pijn). Kortom hier in huis sloeg een virusje toe. Pieterman en ik waren niet op ons best de laatste 2 dagen.

Jezelf in de weg zitten, en dan tóch iets willen doen. Omdat de potloden en aanverwanten hier altijd voor het grijpen staan, wilde ik iets tekenen. Een roodborstje...…..dat kleine schattige altijd aanwezige vogeltje hier in de tuin. Ik zag dat kleintje af en toe hier in de magnolia-boom, die al een beetje kleur begint te krijgen, bungelend tussen windvlagen en waterdruppels in. Zo aandoenlijk.....

Ik keek verlangend naar de kleine vogel....ik wilde ook wel naar buiten, even de wind door mijn haren, even de waterdruppels voelen op mijn gezicht. Maar het leek me even beter van niet. 
Mijn kleine vriend daar in de magnolia leek te vragen, héé, wanneer kom je nou? Wanneer kom je nou 'spelen' in de tuin? Want ja, ik weet niet of jij het wel eens merkt, wanneer je aan het 'rommelen' bent in de tuin is het roodborstje áltijd in de buurt. 
Ik leerde het al van mijn opa.....en ja, het is ook zo. Het liefst gaat ie even op je emmer of je hark zitten, zo van: 'gezellig, samen zijn we aan het tuinieren". 

Heb wél een schets gemaakt van een voorbeeld op internet...….en daarna helemaal mijn eigen mandala-draai er aan gegeven. Getekend met tussenpozen, dat zal je begrijpen, even zitten tekenen aan de tafel, om daarna weer hoestend en proestend onder een warme deken te kruipen. 

Maar hij wachtte geduldig, de kleine roodborst, zowel op papier, als in de tuin...…waar ik m regelmatig zie scharrelen.
Ik hoop snel mijn tuingereedschap weer te kunnen gebruiken, samen in gezelschap met mijn kleine 'tuin'vriend.
Ik wens je een heerlijke woensdag, wees voorzichtig met alle onstuimigheid. Zelf doe ik nog een dagje rustig aan!

5 opmerkingen:

 1. Niet fijn als je je niet lekker voelt, verlang ook zo naar de tuin, maar met dit weer eigenlijk meer naar mijn warme bed.
  Wens je beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ingrid en Floor, dank jullie wel, na zoveel lieve wensen móét een mens zich wel beter gaan voelen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dag Ada, ondanks je grieperigheid toch een hele mooie tekening geworden. Ja, wat zijn ze mooi hé die roodborstjes. Beterschap.
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Ria, alle wensen hebben goed geholpen hoor...…..ik ben weer redelijk op de been, alleen die watjes in mijn hoofd nog haha!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.