zondag 29 juli 2018

Kosmische energieWat gebeurt er toch allemaal om ons heen. Wauw, het wordt met de dag méér voelbaar. Er hangt iets in de lucht. Voor mij voelt het als heel fijne, goede energie. Maar, wel een zeer aanwezige. Ligt het aan mij...…...aan anderen, of gewoon aan ons allemaal, maar wordt het ook gevoeld bij de dieren, bij de planten, bij de Natuurwezens? Er hangt iets in de lucht.

Het eerst zalige zomerweer, wat daarna even doorsloeg naar 'niet te harden' zomerweer heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat we een tandje minder gingen. We rust moesten nemen, we moesten gewoon even langzamer leven. Wat tegelijkertijd weer ruimte maakte voor overdenkingen en mijmeringen. En overdenkingen geven soms zulke mooie inzichten. En tja als inzichten, dromen, wensen, mijmeringen bewaarheid worden, zou je je dan voor kunnen stellen wat er dan met de wereld zou gebeuren. Als ieder mens zijn of haar dromen zou najagen...
Kun je je dat voorstellen? Dat iedereen op deze wereld zou (kunnen) doen waar het hart ligt, waar de passie zit? Waar hij of zij voor naar de Aarde is gekomen? Haar of zijn gave in zou mogen zetten voor Moeder Aarde én al haar bewoners.

Als je je dat eens voor zou stellen.....

Afgelopen vrijdagavond, tijdens de maanverduistering, hebben er miljoenen mensen gekeken, zich verwonderd, de magie gevoeld van wat dáár, hoog aan de hemel te zien was. Het wonder wat zich voltrok. Natuurlijk weten we over de lijnen van de planeten, die draaien en schuiven....maar als je je realiseert dat dát zich gewoon voor je ogen voltrekt, en dat met miljoenen gelijkgestemden kunt volgen, hoe groots is dat. En zullen op dat moment niet heel veel mensen gemijmerd hebben?  Over het Leven, over de wensen, over de mogelijkheden die er misschien wél zijn. 


Toen ik de afgelopen weken bezig was met deze tekening wist ik niet waar het op uit zou draaien (notabene de opzet is van 4 jaar geleden!! de binnenste rode bellen staan écht al 4 jaar op papier, de rest kwam de afgelopen weken). Monnikenwerk......de kleine balletjes, de kleuren, het inkleuren met een zwart stiftje. Ik wist niet wat het moest worden. Het werd steeds een 'gekkere' mandala, zo helemaal niet mijn stijl (vond het wel heel erg leuk om te doen), maar blijkbaar moest het zó op papier. Uren en uren werkte ik eraan, ha soms zwetend met de hoge temperaturen.

Toen ik vrijdagnacht met mijn lief keek naar de maan(verduistering), die daarna steeds meer goudkleurig werd, die steeds meer ging stralen....kreeg ik het beeld van mijn mandala voor ogen......dát was het dus! 

Kosmische Energie!
Niet te bevatten voor gewone mensen, maar wél te voelen, wel waar te nemen. En dat deden we met miljoenen tegelijkertijd, voelen, waarnemen en mijmeren. De Magie ervaren wat daar aan de Hemel gebeurde. Hoe groots kan het zijn......dat je daar gewoon getuige van mocht zijn. Hoe mooi is het dat juist wij, al die miljoenen mensen tegelijkertijd, de hoofden omhoog lieten gaan om te kijken! Wij allemaal tegelijkertijd....samen, met al die mensen die juist nu in deze bijzondere tijd op deze planeet zijn. Om de Kosmische Energie te zien, te voelen en door te geven. Want dat het indruk heeft gemaakt op iedereen, weet ik bijna zeker.

En jij, keek jij ook?
Ik wens je een heerlijke zondag met alles wat je gaat doen, of juist niet gaat doen.
Liefs Ada

4 opmerkingen:

 1. Ik stond - net als velen met mij om 10.22 uur naar de hemel te staren.... maar helaas was het hier bewolkt op de plek waar de maan stond, dus helaas niets gezien.
  Maar ik kijk elke avond naar de maan als hij te zien is. Vooral dat hele kleine sikkeltje vind ik zo mooi zoals het daar scherp afgetekend aan de hemel staat. Soms is hij heel groot en vol, ook prachtig.
  Het enige wat ik verder gevoeld heb de laatste dagen is complete uitputting omdat mijn lichaam deze temperaturen niet kan verdragen.
  Je hebt een prachtige mandala gemaakt Ada, zo fijntjes getekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Floor, ja een bijzonder spektakel was het.....maar alle maanstanden (als ze te zien zijn) zijn prachtig. En wat je schrijft over een maan sikkel, ook dat is zó mooi. Voor mij mag het ook wel een tandje minder hoor qua temperatuur....we moeten ons eraan overgeven. Overgave...….en wát is dat soms lastig. Ik wens je een heerlijke dag Floor xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jazeker heb ik gekeken en genoten. En wat ook bijzonder was: heel veel buren waren de straat opgegaan en we hebben met elkaar gekeken en genoten....dergelijke dingen verbindt de mensen weer extra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  ดูหนัง

  BeantwoordenVerwijderen