vrijdag 6 september 2019

Mijn "over-levings" boek
Vorige week liet een lieverd die hier thee kwam drinken, én een aantal wereldse zaken kwam doorspreken (die we samen ook oplosten) mij een boek zien...…."Ken je deze schrijfster Ada?", was haar vraag. Oh ja....Louise Hay!!
En of ik die kende, al zó lang. In een zó moeilijke periode in mijn leven, duwde iemand haar boek "Je kunt je leven helen" in mijn handen. En ja, er moest heel veel geheeld worden in mijn Zijn, in mijn Ziel, ik lag helemaal in gruzelementen.

"Ga dit maar eens lezen", zei ze. En toen, ging de wereld voor mij open. Herkenning en erkenning gaf Louise Hay in haar boek aan mensen. Eigen-waarde daar schreef ze ook over, nou ik had het altijd bestempeld als egoïsme, wanneer je goed voor jezelf zorgde. Ik ging lezen en kon niet meer stoppen.

Voor de spiegel staand de affirmaties uitspreken, oh jee, dat was gek (was ik soms gek??). Maar zoals altijd de aanhouder wint. Heel langzaam stap voor stap gingen dingen veranderen. Zo klein en miniem, maar alles bij elkaar werd de verandering steeds groter en groter. Samen met de intussen gevonden rust van yoga, begaf ik me op een heel ander levenspad dan wat ik geleerd had in een dorp waar kerkelijke gehoorzaamheid dé levensoplossing was. Mensen die me verafschuwden omdat ik mediteerde (weet je wel wat er dán met je kan gebeuren?). Brieven die ik kreeg (ja echt) omdat ik ook nog eens met Reiki ging werken (hoe heidens was ik wel??).

Maar gelukkig had ik toen het boek van Louise Hay al heel goed begrepen, en ik wist dat dit mijn weg was, eigen-waarde, daar kon ik het leven mee overwinnen. En natuurlijk samen met Pieterman die een heel heldere kijk op het leven heeft, en mensen écht nooit gek vindt, liepen we samen een levenspad waar we gelukkig van werden, en nog steeds zijn. En ook een aantal andere mensen hoor, waar ik veel van leerde, die me soms echt die schop onder mijn kont gaven om aan te pakken,
om door te zetten.

Dus ja, deze schrijfster ken ik, maar het lijkt erop dat ze mij ook heel goed kende. Ze schreef de woorden die bij me binnenkwamen, een heel heldere kijk gaven op hoe dingen écht in elkaar steken. En omdat haar zienswijze bij mij past. Dat is natuurlijk ook belangrijk, zoveel mensen, zoveel meningen, maar wat is de jouwe?

Door de jaren heen heb ik veel mensen mogen wijzen op dit prachtige boek. Ik heb de druk van 1995 in mijn bezit, het ligt helemaal uit elkaar, volgeplakt met mooie gedichten en overdenkingen die ik vond, én het boek wat ik nooit uitleen! Omdat ik het altijd onder handbereik wil hebben, gewoon om het op het moment dat ik het nodig heb, het kan lezen.

Louise Hay, al een tijd niet meer hier in dit Aardse leven, maar nog zo aanwezig in vele levens die zij heeft aangeraakt. Soms heb je gewoon iemand nodig in het leven die je wegwijs maakt. En ik ben haar dankbaar! Heb jij ook zo'n boek wat je leven veranderde?

Ik wens je een mooie dag xx


3 opmerkingen:

 1. Wat mooi Ada, dat dit boek je leven zo veranderd heeft.
  Zelf heb ik niet zo'n boek, maar wel cursussen en opleidingen waarbij ik die dingen heb geleerd.
  Iedereen leeft zijn eigen leven, het gaat zoals het gaat.
  Die affirmaties pas ik zelf regelmatig toe, want ja er komen toch nog steeds nieuwe dingen op je pad die beter kunnen.
  Nog veel plezier van je levensboek, zuinig op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja...ook bij mij het eerste boek wat heel wat opende bij mij. Heel schuchter nog...bijna stiekem want ik wist wel wat sommige reacties zouden zijn. Dat was ook zo...een flinke uitdaging voor mij. Maar wat ben en blijf ik Louise Hay dankbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve Petra en Floor, je we hebben in onze levens zulke mensen nodig die nét die woorden gebruiken die je raken en je hele leven op de kop gooien. waardoor je na gaat denken, en voelt hoe het je past. Of het nu door geschreven woorden gebeurt óf échte gesproken woorden tijdens een training of cursus, ze blijven hangen.....en doen wat met je xx

  BeantwoordenVerwijderen