zaterdag 21 april 2018

Zomer-explosie......Zomaar, bijna uit het niets, is de 'zomer' losgebarsten. In een paar dagen tijd bloeien de appel- en perenbomen hier in de tuin, de eerste jonge vogels worden al op het randje van de dakgoot gevoerd door hun moeder. Vlinders, waar je 2 weken geleden nog naar moest zoeken, dwarrelen veelvuldig door de tuin. Lammetjes, lijken haast geen lammetjes meer, maar halfwasjes. De koeien dartelen helemaal niet meer in wei, maar grazen rustig en loom in de 'zomer'zon. Zijn alweer helemaal gewend aan het buitenzijn.

De magnoliaboom die ik vorige week nog beschreef met zijn prachtige witte bloemen, is bijna groen. Heb al emmers witte versieringen van de boom opgeruimd......gelukkig hebben we kort maar krachtig kunnen genieten van de schoonheid van de bloemen. De beukenhaag is al helemaal de weg kwijt. Terwijl er nog zoveel bruine ritselende blaadjes van vorig jaar aanhangen, barst daar tussendoor prachtig fris groen uit de knoppen. Duif en merel hebben beiden een nest in de haag gemaakt.....nog zó goed zichtbaar, maar over een paar dagen zullen de kraamkamer-nestjes verstopt zijn achter heldergroen blad.

In de tuin hier was het gisteren waterballet. Emmers met water......klein kinderserviesje, pannetjes en wat lepels en bakjes. En wat een lol.......gewoon op blote voetjes door het gras........haha de plannen voor het badje opzetten en een hut bouwen waren al heel snel gesmeed. Maar nee kinders, nog maar even wachten........het ís nog geen zomer. Moeilijk uit te leggen gezien de temperatuur, en er was enige overredingskracht nodig kan ik zeggen.

De kleine mandala maakte ik al twee weken eerder, ik noemde hem "Universum", maar ik vind eigenlijk zomer-explosie nu een betere naam. Gezien de pollen die nu rijkelijk uit worden gestrooid (ik merk het vooral hier aan Pieterman.....die proest wat af)....

Ik wens jullie fijne dagen in de hoop dat jullie kunnen genieten van de zomer-explosie.


2 opmerkingen:

  1. hoi Petra, ja daarom vond ik deze kleine tekening wel toepasselijk bij t verhaaltje.......

    BeantwoordenVerwijderen