zaterdag 25 maart 2017

Madeliefjes




Het is Lente! Met een hoofdletter. Wat een heerlijkheid, de zon, de wind, de aangename temperatuur om buiten te werken. De afgelopen dagen heb ik geen potloden in mijn hand gehad....té mooi buiten om binnen te zijn. En de tuin die roept om aandacht. Alles lijkt ineens de grond uit te schieten (ook onkruid). De bloemen van de magnolia, ach die staan op het punt van uitkomen. Wat zal het weer een bloemenzee zijn.

Wij zijn geen mensen van strakke bemestingsplannen, wij vinden dat Moeder Natuur heel goed in staat is te laten groeien en bloeien wat nodig is. Onkruid? Nou heel veel plantjes die wij, in onze huidige tijd en maatschappij, zien als onkruid zijn supergoed te gebruiken voor allerlei klachten en kwalen.

Paardenbloemen, madeliefjes, brunel, zevenblad, brandndetel……….alles is érgens goed voor. En ja hoor, het komt hier, soms veel, en soms weinig voor in de tuin.

Gisteren was het ‘oppasdag’….drie kindjes die vrolijk door de tuin hollen en dollen (en af en toe ruzie maken over de bal, karretje, enz). Terwijl de tweeling nog een kort middagdutje deed ging onze oudste kleinzoon bloemetjes redden (want opa was bezig met een verticuteermachine om het mos weg te halen dát doen we dan wel).
Oh……..zo schattig………..'oma, oma kom je helpen plukken……anders gaan ze dood'. Wij hebben saampjes bloempjes geplukt en uiteindelijk vaasjes opgezocht. Het waren er té veel die van de dood gered moesten worden. Hij heeft ze in emmertjes gedaan, met water, lekker in de zon. En zo ontstonden er mandala’s van madeliefjes.

Het allerleukste is dat ik al een tijdje bezig ben………met madeliefjes tekenen….in een cirkel, ik laat t snel zien hoor. Maar zolang het dit zalige lenteweer is moeten jullie nog even wachten…….trek zo weer mijn tuinkleren aan, om fijn naar buiten te gaan. 

Een heerlijk weekend gewenst…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.