zaterdag 27 april 2019

Vandaag .....een bijzondere dagKoningsdag 2019.

Terwijl ik dit schrijf, heel vroeg in de morgen, is het bijna licht, de eerste kleuringen van de opkomende zon zijn zichtbaar in de lucht. Roze, rood, oranje.

Vandaag viert Nederland Koningsdag......en wij, Pieterman en ik, vieren ook een bijzondere dag. Heel, heel lang geleden gaven wij elkaar op 27 april het ja-woord. En, ik schreef het al eens eerder, op die dag steekt heel Nederland de vlag uit, alsof het lijkt dat iedereen het met ons mee viert.

Grappig is dat wij eigenlijk helemaal niet zo hechten aan 'bepaalde' dagen, omdat wij juist vinden dat iedere dag 'gevierd' moet worden. Vieren dat je gezond bent, elkaar lief kan hebben, er voor elkaar kan zijn, genieten van alle fijne momenten (en geloof me, er zijn ook zulke niet-fijne momenten), elkaar door het leven dragen, iedere dag weer. En nee, de zon schijnt zeker niet iedere dag, er zijn soms fikse donderwolken, stormachtig weer, onbehaaglijke dagen. Het hoort er allemaal bij. En als de storm gaat liggen, de dagen weer behaaglijk aanvoelen, dán is het juist tijd om te vieren dat we na zoveel jaren nog steeds heel blij zijn met elkaar. Nog steeds tegen elkaar kunnen zeggen: als ik het over zo moeten doen, dan wéér met jou.

Dus nee, de kalender laat zien, dat het onze trouwdag is...…...het vieren daarvan doen we zoveel mogelijk, juist op 'heel gewone dagen'. Straks gaat hier de vlag in top, wordt er vandaag een oranje tompouce gegeten, en later op de dag eten we met de (klein)kinderen aan een groot gedekte tafel, in onze eigen keuken, ieder met een eigen pannetje. Dát vinden wij het leven vieren, iedere dag weer. En heffen we het glas op het Leven, in de hoop dat we nog heel lang saampjes blij kunnen zijn met elkaar (en met dierbaren om ons heen).

Koningsdag 2019.....en ik vul hier mijn blog met enkele 'oranje' mandala's.
Heb het goed deze dag, alleen of met elkaar, geniet van het Leven.

en er zijn er nog veel meer ….
oranje gekleurde......die komen weer eens een andere keer....


3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd en zo is het...je hebt het mooi beschreven. Fijne avond!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd. Destijds wisten jullie natuurlijk nog niet dat dit later een feestdag zou worden.
  Fijn dat jullie nog steeds zoveel van elkaar houden, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank jullie wel Petra en Floor! het was een fijne dag gisteren, en vandaag ……...gaan we er weer voor xx

  BeantwoordenVerwijderen