donderdag 20 december 2018

Een prachtig klein ritueel om de wereld te veranderen......Een prachtig ritueel, wat ik me jaren geleden eigen heb gemaakt, omdat ik geleerd heb dat gedachten andere mensen, dieren ja zelfs de hele natuur kunnen aanraken. Positief maar ook negatief. Alles wordt door levende wezens gevoeld, wordt de kosmos ingestuurd en blijft daar circuleren. Hoe fijn is het dat je zelf invloed kan hebben op wát je aan gedachten de wereld instuurt.

Ik schreef er al eens eerder over...…..wanneer je op weg bent, wanneer je anderen ontmoet, lopend, wandelend...….geef een groet. Vind je het raar om zomaar gedag te zeggen? Groet ze vanuit je hart......hetzelfde geldt voor dieren die je onderweg tegenkomt, of bomen en planten, of natuurwezens. Maak verbinding met ze vanuit je hart. Zit je in de auto......iedereen die je daar ontmoet is onderweg naar iets of iemand. Geef ze een hartegroet of schenk ze een glimlach.

En écht het wordt gevoeld. Misschien vind je het een raar idee......ik geef je het advies, ga het eens proberen. Je zult versteld staan van de verandering die in de wereld om je heen optreedt. Het kost je helemaal niets, het kost alleen een beetje bewust bezig zijn. Dat is alles.In een wereld die aan het veranderen is, waar wonderen écht gaan gebeuren, kun je zelf een prachtige bijdrage leveren. Je hoeft niet in je eentje de hele wereld te dragen, te veranderen. Nee begin klein, in je eigen omgeving, dicht bij huis, in de natuur waarin je leeft. En ervaar wat het aan veranderingen teweeg gaat brengen.

Ik wens je een heerlijke dag.


2 opmerkingen:

  1. Elkaar groeten en/of een glimlach geven is zo'n kleine moeite en doet zoveel goed.
    Ik woon in Utrecht, maar ook hier in de "grote stad" groeten we elkaar.
    Ook even een klein praatje (of langer) geeft beiden een goed gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja mooi Floor, en zó kun je de wereld ook wat mooier en liever maken xx

    BeantwoordenVerwijderen